Alles wat u als importeur moet weten

Importeren met kennis van zaken – Praktische info en tips

“Tulpen uit Nederland en Camembert uit Frankrijk. Wagens uit Duitsland en fruit uit Spanje. Maar ook computers uit China, koffie uit Brazilië en boontjes uit Kenia. We kunnen ons nauwelijks nog een leven voorstellen zonder al die producten die van over de landsgrenzen komen, producten die geïmporteerd zijn.

Hoe al die producten naar ons land komen? Dankzij een ondernemer die een opportuniteit zag wanneer hij een product ontdekte waarop de Belgische of Europese consument zat te wachten. Die bovendien een slimme manier vond om de aankoop, het transport, de administratieve verplichtingen én de verkoop op rendabele wijze te organiseren.

Misschien hebt u ook zo’n product ontdekt in het buitenland waar de Europese markt al lange tijd zit op te wachten? Of denkt u dat het voor uw onderneming beter en goedkoper is om zelf uw grondstoffen te importeren? Het is niet altijd vanzelfsprekend om stappen te zetten in de internationalisering van uw bedrijf. Dat is het niet voor beginnende ondernemers, maar ook ervaren rotten raken weleens het noorden kwijt wanneer ze geconfronteerd worden met alle regels en formaliteiten, verplichtingen en beperkingen die komen kijken bij import.

Er is heel wat informatie beschikbaar, maar die is vaak verspreid, onoverzichtelijk en niet afgestemd op uw situatie. Met deze compacte Adviespocket, waarvoor UNIZO en DHL Express hun expertise bundelden, komt u al een heel eind verder.

Wil jij alles weten van dat importeren? Download dan hier onze UNIZO Adviespocket!