Antwerpen biedt jonge ondernemers gratis ruimte

Ondernemen terwijl je studeert, wordt voortaan gemakkelijker in Antwerpen. De Universiteit Antwerpen stelt samen met de Antwerpse hogescholen een ruimte gratis ter beschikking aan jonge ondernemers. “Wie een goed omlijnd idee voorstelt, kan bij TakeOffAntwerp terecht”, zegt Robert Voorhamme voorzitter van de Associatie Universiteit en Hogescholen Antwerpen.

Studenten die een eigen bedrijf uit de grond willen stampen, kunnen voortaan terecht in de Kleine Cauwenberg. Daar biedt TakeOffAntwerp jonge ondernemers de nodige ruimte en ondersteuning om hun eigen ideeën uit te werken. Elke dinsdagvoormiddag krijgen de studenten ook gratis begeleiding van ambtenaren van de stad. Leuk pluspunt: “wie een goed omlijnd idee voorstelt, kan daarvoor studiepunten verdienen”, zegt Robert Voorhamme vandaag in Gazet Van Antwerpen.

Daarmee gaat Antwerpen Gent achterna, dat eerder al het project Durf Ondernemen lanceerde. TakeOffAntwerp is slechts een eerste stap. Studenten die hun bedrijfje verder willen ontwikkelen, kunnen terecht in de KBC-toren op de Schoenmarkt, waar beginnende ondernemers een jaar lang gratis ruimte krijgen van KBC. Als het bedrijf na een jaar genoeg vooruitgang gemaakt heeft, kan het voorgezet worden in het toekomstige bedrijvendorp in de Lange Gasthuisstraat. Daar worden vanaf 2015 goedkope bedrijfsruimtes verhuurd aan succesvolle starters. Zo staat vandaag in Gazet Van Antwerpen te lezen.