Autorijden wordt zoveel meer dan alleen een voertuig

Publireportage

Met de introductie van de EV6 pioniert Kia verder op de weg naar elektrificatie. Hiermee speelt het Koreaanse merk in op de steeds evoluerende behoeften van de bedrijfswereld. Bovendien start Kia met de uitbouw van innovatieve mobiliteitsdiensten.

Met de uitrol van zijn Plan S, vorig jaar, bevestigt Kia zijn ambitie om een sterke positie in te nemen op de fleetmarkt. Zo wil het merk tussen 2020 en 2025 elf nieuwe elektrische modellen op de markt brengen. Met dit doel ontwikkelde Kia het Electric-Global Modular Platform dat de basis vormt voor een nieuwe generatie van elektrisch aangedreven voertuigen. Daarnaast zet Kia in op de ontwikkeling van diverse mobiliteitsdiensten.
De volledig elektrische Kia EV6 is het eerste voertuig dat rust op het Kia Electric-Global Modular Platform. Dit nieuwe platform met lange wielbasis introduceert een vlakke vloer die nieuwe mogelijkheden biedt op vlak van comfort en functionaliteit. Dit vertaalt zich onder meer in betere prestaties, een groter rijbereik en verhoogde veiligheid.
Met een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 3,5 seconden, een rijbereik tot 528 km en een trekvermogen tot 1.600 kg bewijst de Kia EV6 alvast dat elektrisch rijden niet hoeft onder te doen voor de klassieke auto.

Snel laden met de Kia Charge-kaart

Naast een comfortabele actieradius pakt de Kia EV6 uit met nieuwe herlaadtechnologie. Hierdoor kan de auto van 10 tot 80% opgeladen worden in amper 18 minuten.
Snel laden gaat niet zonder snelladers. Gelukkig kunnen EV6-eigenaars rekenen op een groeiend netwerk van snellaadstations. Zo vindt men vandaag snelladers van Ionity om de 120 km langs alle grote snelwegen in Europa. Vandaag zijn het er al meer dan 360, op termijn worden dat er 400.
Maar Kia gaat nog een stap verder. Met de lancering van de Kia Charge-kaart krijgen klanten toegang tot een groeiend netwerk van inmiddels 220.000 compatibele laadstations in 29 Europese landen. Deze gebruiksvriendelijke oplaadservice biedt verschillende opties voor elk soort klantprofiel.

Oplossingen voor elk bedrijfsprofiel

Met zijn breed aanbod van elektrisch aangedreven auto’s, van mild hybrid en hybrid tot plug-in hybride en full electric – is Kia aanwezig in zowat alle marktsegmenten. In tegenstelling tot de meeste merken die slechts deeloplossingen bieden, kunnen klanten bij Kia vrij kiezen in functie van hun mobiliteitsprofiel.
Dankzij zijn flexibiliteit, duurzaamheid en de hoogstaande kwaliteit van zijn modellen gooit Kia hoge ogen op de fleetmarkt. Maar ook op het vlak van TCO (Total Cost of Ownership) treedt het Koreaanse merk steeds meer in het voetlicht. Zo wordt de hogere aankoopprijs gecompenseerd door een voordelige fiscaliteit – de Kia EV6 is 100% fiscaal aftrekbaar – en lagere gebruiks- en onderhoudskosten.

E-bike opladen

Ten slotte illustreert de Kia EV6 dat de auto veel meer wordt dan alleen een voertuig voor transport. Zo is de EV6 uitgerust met vehicle-to-load technologie waardoor men de auto kan inschakelen als een handige energiebron voor tal van dagelijkse activiteiten. Het stopcontact levert 3,6 kW vermogen dat gebruikt kan worden om bijvoorbeeld onderweg een e-bike op te laden, of om een televisie, koelkast of laptop van stroom te voorzien.

Op termijn zal een elektrische wagen zelfs kunnen ingezet worden als stroomleverancier voor de woning. Bijvoorbeeld om pieken in de fluctuerende elektriciteitsprijs op te vangen. Toekomstmuziek? Kia schrijft vandaag al de partituur.