Bespaar tot 80% energie door efficiënte verlichting

Minister van Energie Annemie Turtelboom (foto midden) en UNIZO-topman Karel Van Eetvelt (foto rechts) trokken deze ochtend grote ogen. Wouter Torfs (foto links), CEO van de gelijknamige schoenenketen, toonde hoe hij tot 90% bespaarde op zijn verlichtingsfactuur. Bij winkels gaat 80% van hun energiefactuur naar verlichting. Door efficiënt te verlichten verbruikt Torfs een stuk minder energie. Hij investeerde massaal in slimme led-verlichting. Ook een paar praktische afspraken hielpen zijn energiefactuur naar beneden. Zo gaat het licht pas aan als de winkel opengaat.

Niet alleen winkels, ook productie-kmo’s en horecazaken kunnen heel wat energie besparen door te investeren in energiezuinige verlichting. Wilt u echt energie besparen? Neem dan een professional onder de arm. Anders loopt u kans op oververhitting of is het licht niet optimaal afgestemd op uw behoeften.

UNIZO helpt u alvast een eindje op weg via onze pocket “50 tips om energie te besparen” en onze energiecoach. Ondernemers uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kunnen zelfs gratis een gepersonaliseerde check-up aanvragen.