Chantal Gehoel kreeg via UNIZO Go4Business zekerheid, inzicht en een goede basis

Na een burn-out van twee jaar wil Chantal Gehoel weer aan de slag, als zelfstandige. Ze droomt al jaren van een eigen B&B, maar dat is financieel niet haalbaar. Een eigen koffiezaak is dat wel. Via het VDAB-traject ‘Maak werk van je zaak’, komt ze bij Syntra terecht voor een infonamiddag. En vanaf daar stroomt ze door naar het UNIZO Go4Business-traject. Nu is ze de trotse eigenares van Pulse Espressobar.

“Mijn ondernemingsplan lag al jaren in de schuif. Toen mijn vader in oktober 2018 plots overleed, besefte ik hoe snel alles gaat. Het was tijd om mijn eigen ding te gaan doen”, vertelt Chantal Gehoel. Ze haalt haar ondernemingsplan vanonder het stof en stapt naar de bank. “Een eigen B&B zat er volgens hen niet in. Een koffiezaak wel.” Gesteund door alle goede opstartvoorwaarden en de goesting om eraan te beginnen, zet Chantal haar eerste stappen naar een eigen zaak.

Snelle starter

“Het moest vooruitgaan”, vervolgt Chantal. “Want ik wilde graag een zaak overnemen in Neerpelt. Snel zijn was dus de boodschap. Omdat ik 45 jaar ben, heb ik recht op een transitiepremie. Maar dan moest ik eerst een pre-starterstraject, zoals Go4Business, volgen. Normaal gezien duurt die begeleiding een half jaar. Maar omdat ik snel wilde starten, heb ik het afgrond in een maand. Niet eenvoudig!”

Fijne samenwerking

“Mijn ondernemingsplan was in orde, maar het financiële plan was een zware dobber. Zonder mijn coach Dorien was het niet gelukt. Ze dacht mee, maar gaf ook tegenwind. Zo kreeg mijn zelfvertrouwen een boost. Ik heb veel geleerd in die maand, maar ben mezelf ook vaak tegengekomen. Klinkt dus misschien raar, maar ik heb echt genoten van onze samenwerking.”

Kritische blik

“De belangrijkste lessen die ik leerde? Constant nadenken over het concept, de food cost uittellen en kijken naar de concurrentie. Ik kan en mag nu alles zelf beslissen en dat vind ik wel spannend. Toch wil ik af en toe te veel tegelijk en verlies ik het overzicht. Dan grijp ik terug naar de gesprekken met Dorien, de verslagen van de begeleiding en mijn ondernemingsplan. Dat pakket geeft me weer houvast.

Dorien leerde me ook om kritisch te zijn. Je wilt niet weten hoeveel vertegenwoordigers hier aan de deur staan met een ‘geweldig product’. Ik laat hen nu alles op mail zetten, zodat ik het rustig kan bekijken. Een tip voor alle starters in de horeca.”

Vrouw met een missie

Pulse Espressobar is open sinds augustus. Een gezellige huiselijke koffiebar waar je ook kunt lunchen: kleine gerechtjes gemaakt van (h)eerlijke producten. Het hoofd boven water houden is niet gemakkelijk, dat geeft Chantal eerlijk toe. Toch werkt ze onvermoeibaar door, want ze is ‘a woman with a mission’. Maar niet zonder af en toe tijd voor zichzelf te nemen.

Goede start

“Als het starterstraject niet verplicht was, had ik het niet gevolgd”, geeft Chantal grif toe. “Ik had de sleutel van de zaak en wilde meteen aan de slag gaan. Gelukkig gaf Go4Business me zekerheid, inzicht en een goede basis. Dat is van onschatbare waarde voor iedere starter.”

Kriebelt het om een eigen zaak te beginnen? Leeftijd maakt niet uit: iedereen verdient een nieuwe kans. Met Go4Business bouw je alvast aan een stevig fundament. Go4Business is een individueel begeleidingstraject dat bestaat uit een voorbereiding en een mix van individuele coaching en workshops. Een Go4Business-coach begeleidt je stap voor stap bij het schrijven van je ondernemings- en financieel plan.

Ik schrijf me in!