Costumier D'Longueville is West-Vlaamse Creatieve Ondernemer 2015

Voor de derde keer gingen UNIZO West-Vlaanderen en de POM op zoek naar de meest creatieve ondernemer van West-Vlaanderen. Na een publieksstemming en een bedrijfsbezoek van een professionele jury, werd kledingzaak D'Longueville van zaakvoerder Kristof D'Hondt tot winnaar verkozen.

Kristof D'Hondt begon zijn zelfstandige carrière met Dine & Cook, verdeler van exclusieve uniforms voor personeel in tophorecazaken. Drie jaar jaar verwezenlijkte hij zijn grote droom met de opening van D’Longueville, een winkel waar hoogwaardig maatwerk wordt aangeboden voor heren. “Een winkel is eigenlijk niet de juiste benaming. Ik noem het eerder een huis van beleving",  aldus Kristof, "Mannen hebben vaak een hekel aan shoppen en dat willen we vermijden. Terwijl de klant geniet van een glaasje en een hapje stellen wij alle stoffen en mogelijkheden voor. Meestal krijgen we het volle vertrouwen en maken we de kleding volgens de persoonlijkheid van de klant.”

Begin dit jaar startte Kristof een derde onderneming op: Business Tailoring. Volgens het imago van een bepaald bedrijf wordt kleding ontworpen en worden deze exclusief gemaakt voor elke apart bedrijf. “Door deze concepten onderscheidt Kristof zich enorm van de traditionele uniform-verkopers of winkels” aldus de voorzitter van de jury, Geertrui Van Bladel. “Kristof gaat ook steeds op zoek naar nieuwe niches. Het kleermakersberoep is zijn passie, en dat is duidelijk in alle details. Hij ontwerpt zijn eigen etalage, folders, uitnodigingen,… Alle contactmomenten met de klant (via persoonlijk contact of geschreven communicatie) worden  gepersonaliseerd aangepakt. Klantenbeleving staat  centraal in de bedrijfsvoering."

www.dlongueville.be