Creasfeer vond steun en houvast via UNIZO Go4Business

Toen ze haar een eigen zaak Creasfeer oprichtte, schreef Petra Van der Meiren zich in voor ‘Maak werk van je zaak’. Een initiatief van Syntra, VDAB en ESF voor de startende zelfstandige. In dat pakket zit onder andere een ‘rugzak’ waaruit ze diverse begeleidingen mag kiezen. Zij koos voor Go4Business van UNIZO.

“Creasfeer is de naam van onze vennootschap”, start Petra haar verhaal. “We toveren kantoren om tot een aangename werkomgeving waar mensen graag vertoeven. Dat heeft een positieve invloed op productiviteit. We pakken die projecten van a tot z aan. Dan heb je nog De buroinrichter. Van ergonomische kantoorstoelen op maat tot zitstawerkplekken, bij ons kun je terecht voor alle kantoormeubilair.” Aan motivatie ontbreekt het niet bij Petra, maar een eigen zaak beginnen, brengt toch kopzorgen met zich mee. “Het financiële luik is best wel spannend. Daarom vind ik de juiste begeleiding zo belangrijk.”

Haalbaar businessplan

“Bij Go4Business engageer je je om binnen zes maanden een financieel en ondernemingsplan te maken. Daarna analyseren ze of je ideeën haalbaar zijn. Coach Ann-Sofie legde me tijdens het intakegesprek op de rooster”, vertelt Petra. “Wat zijn je skills als ondernemer? Hoe ga je jezelf in de markt plaatsen? Wie zijn je concurrenten? Dat zijn maar enkele van de vele vragen die ze me stelde. Ik merkte meteen dat ze de zaken grondig aanpakt.”

Samen weet je meer

“Na het intakegesprek volgden twee workshops in groepsverband. Met een enorme berg tips en tricks ging ik aan de slag met mijn businessplan.” Tijdens de tussenevaluaties bekijkt Ann-Sofie de vorderingen die Petra maakt en geeft advies over welke onderwerpen ze nog verder moet uitwerken. En zo heeft Petra een haalbaar businessplan tegen het einde van begeleiding.

Laat maar komen

“Ik ben sinds negen maanden zelfstandige in hoofdberoep. Mijn omzet is het dubbele van wat ik voorzien had in mijn businessplan.” Petra focust zich nu op grote projecten. Zo won ze een aanbesteding voor zitmeubilair voor de Stad Antwerpen en scoorde ze een raamcontract in een chemisch bedrijf in de haven van Antwerpen. “Met meer dan duizend werknemers”, vertel ze enthousiast. “Go4Business gaf me de nodige steun en houvast om er helemaal voor te gaan.” Want Petra zit nog vol plannen. Zo wil ze haar website vernieuwen en haar zaak promoten via social media.

Kijk verder

“Ik vond de persoonlijke begeleiding uitstekend. Ann-Sofie luisterde echt naar mij en ging mee in mijn plan.” Petra raadt het dan ook andere ondernemers ten zeerste aan. “Via je businessplan denk je na over je doel. Je kijkt ook verder en je bereidt je voor op de toekomst. Het is een leidraad om je zaak op te bouwen en uit te breiden.” Ze heeft nog een gouden raad voor alle starters: “Geloof in jezelf en in je dromen. Ga ervoor en de rest volgt wel.”

Sta jij ook op het punt om je droom waar te maken en je eigen zaak te starten?
Kijk dan zeker even wat Go4Business voor jou kan betekenen.
En schrijf je vandaag nog in.

Ik schrijf me in!