“Dankzij Future Forward zijn we nu gericht bezig met de toekomst”

Energiezuinig wonen hoort bij de strijd tegen de klimaatopwarming. De overheid die strengere regels oplegt, is dan ook een noodzakelijk kwaad. Kim, person in charge bij Climatrix, is daardoor onzeker over wat de toekomst brengt. Tijd dus om Climatrix onder het vergrootglas van Future Forward te leggen.

Bij energiezuinig wonen denk je vooral aan verwarmings- of aircotoestellen. Maar Climatrix gaat verder. Veel verder. Het biedt niet alleen vloerverwarming aan maar ook wandverwarming en zelfs klimaatplafonds. “Wij zetten in op innovatieve tools”, vertelt Kim. “Onze klanten leggen hun problemen aan ons voor en wij lossen ze op. Dat motiveert ons om te blijven groeien en te zoeken naar geschikte oplossingen.”

Gezocht: antwoorden

Toch worstelt Kim nu zelf met een probleem: “Wij willen onze klanten helpen om het E-peil te halen, maar de overheid maakt het ons behoorlijk moeilijk. Want dat criterium wordt altijd maar strenger en de wetgeving ingewikkelder. Ondertussen zien ook onze klanten, de installateurs door de bomen het bos niet meer.”

Er is nog een andere hinderpaal waartegen Kim botst: “Onze systemen werken op warmtepompen. Maar de beloofde doorbraak daarvan laat op zich wachten. Klanten overtuigen om voor de warmtepomp en onze verwarmingssysteem te kiezen, is een huzarenstukje. Hoe laten we hen geloven in de toekomst?”

Dit zijn vraagstukken die Kim niet zelf opgelost krijgt. Maar ze vertrouwt erop dat Unizo haar zal helpen.

Vertrouwen in de toekomst

Kim is al geruime tijd Unizo-lid en gaat geregeld naar de evenementen. Ze is ook lid van werkgroep G100, waar groeibedrijven samenkomen om van elkaar te leren. De stap naar Future Forward is dus snel genomen. “De scan gaf me al enkele aandachtspunten. Coaches Dorien en Wendy hadden zich echt verdiept in onze business: dat gaf me vertrouwen in het traject.”

“Samen werkten we aan een actieplan voor de volgende drie jaar. Noem het een kapstok waarrond we een strategie opzetten. Alle aandachtspunten komen daarbij aan bod. Ook onderzochten we de trends binnen én buiten onze sector en de mogelijkheden die deze met zich meebrengen,” vertelt Kim. “We zijn nu gericht bezig met de toekomst. En daarvan krijgen we positieve energie!”

Op de voet volgen

“Onze strategie? Die begint met de veranderende wetgeving in het oog te houden. Die passen we dan toe op onder andere administratief vlak, en helpen we zo klanten met al hun vragen.” Bijscholen is een must: daarmee houdt Kim nu nog meer rekening. Maar het zijn vooral de installateurs die de hulp van Climatrix echt kunnen gebruiken. “Zij moeten van alles op de hoogte zijn. En als partner willen wij hen daarbij begeleiden.”

Ready, set, action!

Kim is enthousiast over Future Forward: “Het doet je stilstaan bij de toekomst van je bedrijf. De nieuwe inzichten en de aandachtspunten zetten je weer helemaal op het goede spoor. Vergeet alleen niet het geleerde ook in praktijk om te zetten!”

Zijn jij en je bedrijf klaar voor de toekomst? Schrijf je dan snel in voor het Future Forward-traject en laat je begeleiden door onze coaches van de toekomst