“Dankzij Road to Action werk ik een pak efficiënter”

Al vier jaar gaat schilder Dean Vervaeke (29) enthousiast muren te lijf met kwast en verfrol. Zijn schildersbedrijf runt hij met hart en ziel. Toch is zijn nieuwsgierigheid geprikkeld wanneer hij een mailtje ziet passeren over Road to Action. Want is hij wel écht goed bezig?

Op het moment dat Dean Vervaeke besluit zich te laten adviseren door een expert van Road to Action, gaat het prima met zijn bedrijfje. Meer nog: hij verdrinkt in het werk. “Administratie, projecten afwerken, … Het was één grote berg, die alsmaar hoger leek te worden. Daardoor had ik nog maar weinig overzicht. Dus leek een onafhankelijke mening  me wel interessant, al wist ik niet wat ik mocht verwachten.”

Waar Dean op dat moment het meeste nood aan heeft? Een klankbord. Iemand met wie hij kan praten over de toekomstmogelijkheden van zijn bedrijf. Maar evengoed iemand die een heldere blik op zijn huidige aanpak werpt. “Al snel bleek dat een gebrek aan structuur mijn grootste struikelblok was. Ik plande mijn agenda maanden op voorhand vol en stond veel op de werf. Administratieve taken, zoals offertes opstellen en mails beantwoorden, voerde ik tussendoor uit, op lukrake momenten. Daardoor had ik nauwelijks tijd over om met de toekomst van mijn bedrijf bezig te zijn.”

Tips en tools
UNIZO-coach Martin helpt Dean om zijn bedrijfsprocessen te stroomlijnen. “Hij gaf me tips om efficiënter te werken, prioriteiten te stellen en mijn agenda beter te organiseren. Nu plan ik nog maar zes weken vooruit en leerde ik tools als Microsoft One Note ook écht gebruiken voor mijn administratie.”

De tijdwinst die hem dat oplevert, besteedt Dean nu aan het realiseren van zijn toekomstdromen. “Omdat mijn dagelijkse takenpakket beter geregeld is, heb ik meer ademruimte om na te denken over waar ik naartoe wil met mijn bedrijf. De opdrachten lopen vlot binnen, dus ben ik nu bezig met uitbreiden: ik heb al één werknemer in dienst, maar hoop er binnenkort een tweede aan te nemen. En ik focus meer op het onderhouden van mijn klantenrelaties. Zo werkte ik een idee uit om relatiegeschenken aan te bieden.”

Het grootste voordeel van Road to Action, volgens Dean? “Dat er iemand is die echt naar je luistert, advies geeft en je motiveert om dingen af te werken. Doordat de begeleiding een aantal maanden duurt, met verschillende afspraakmomenten, ben je meer geneigd om tegen de volgende meeting concrete acties te ondernemen. Daarop bouw je dan voort – en het geeft je lucht om nieuwe ideeën uit te werken.”

Wie is er volgens Dean gebaat bij om net als hij Road to Action te volgen? “Iedere jonge ondernemer die voor een andere mening openstaat. Zelf zit je vaak veel te dicht op je eigen bedrijf. Een frisse blik en een nieuw perspectief doen wonderen.”
Even enthousiast als Dean om je bedrijf nog efficiënter te runnen? Laat je begeleiden door een UNIZO-coach! Schrijf je hier in en wij nemen vrijblijvend contact met je op.