“Dankzij UNIZO is Huis Capet klaar voor de toekomst”

Sinds 1950 komen vrouwen bij Huis Capet over de vloer voor de perfecte lingerie. Al drie generaties Capets staan hen bij met advies. Wanneer kleinzoon Thomas en zijn vrouw Sabrina de zaak overnemen, willen ze dat zo goed mogelijk doen. Ze kloppen aan bij UNIZO voor een begeleiding. Want een frisse blik op de toekomst is precies wat Huis Capet nodig heeft.

“Voor de grootmoeder van mijn man, Thomas, moest lingerie meer zijn dan alleen mooi. Ze moest ook comfortabel zitten en sensualiteit uitstralen. In 1950 startte Minou met haar man Pierre Capet Huis Capet in Kortrijk”, vertelt Sabrina. “Na hun overlijden nam dochter Martine de touwtjes in handen. Zij verhuisde de zaak naar Marke, waar we nog altijd zitten. Helaas verloor ze in 2016 de strijd tegen kanker. En zo kreeg haar jongste zoon, Kasper, de leiding. In 2018 gaf hij de fakkel door aan zijn broer Thomas en mij. Els, al meer dan 25 jaar een vaste waarde bij Huis Capet, blijft aan onze zijde staan.”

“Al zeventig jaar helpen we vrouwen lingerie, nacht- en badkleding kiezen met de perfecte pasvorm. Vrouwenlichamen zijn nog altijd hetzelfde, maar het koopgedrag is wel sterk veranderd. En daarop willen we creatief inspelen zonder onze eigenwaarde te verliezen”, aldus Sabrina. “Met onze coach zochten we uit hoe dat te doen.”

Kwaliteit is een investering

Huis Capet heeft een trouw klantenbestand met vooral oudere dames. Logisch, want ze klopten al aan bij Minou en Pierre voor hun eerste bh’tje. Nu is de tijd rijp om een jonger publiek aan te trekken. Niet simpel, gezien de concurrentie van grote ketens. “Jonge vrouwen willen geen 90 euro meer betalen voor een kwaliteitsvolle bh. Maar iedere dame, ongeacht haar leeftijd, straalt als ze mooie én comfortabele lingerie draagt. En dan is kwaliteit geen uitgave, maar een investering.”

“Samen met coach Katrien analyseerden we de huidige werking. We zochten ook naar een creatieve aanpak voor vernieuwing – zónder onze oudere klanten weg te jagen of met kortingen te strooien”, vervolgt Sabrina. “We zijn al jaren bezig met elegante lingerie en badmode voor vrouwen met een borstprothese of die een borstreconstructie hebben ondergaan. Bovendien passen we lingerie, maar ook bad- en nachtkleding aan op maat van de klanten. Een enorme meerwaarde die we echt moeten uitspelen.”

"Maar iedere dame, ongeacht haar leeftijd, straalt als ze mooie én comfortabele lingerie draagt. En dan is kwaliteit geen uitgave, maar een investering.”

On- en offline vernieuwen

“Met de Future Forward Scan onderzochten we de toekomst van Huis Capet. Daarna hadden we verschillende sessies met Katrien. Erg leerrijk, want ze heeft kennis van zaken en een frisse blik op onze business. Mooi meegenomen: ze zit in de leeftijdscategorie die we willen aanspreken. De ideale testpersoon dus”, lacht Sabrina. “Vernieuwen en een jonger doelpubliek bereiken, staat bovenaan onze agenda. Daarrond hebben we een actieplan uitgewerkt. Concreet: een Instagramprofiel aanmaken, een contentkalender opmaken en influencers inschakelen. Al staat dat even op een laag pitje door corona.”

Huis Capet profileert zich dus meer op sociale media. Maar ook de winkel krijgt een make-over. “In november 2019 hielp Steven Bollé, op aanraden van Katrien, mee aan de opfrissing van ons interieur. De collectie voor jonge vrouwen kreeg een prominente plek. En ook de nacht- en badkleding voor mannen en kinderen werd naar de voorgrond geplaatst. De etalages splitsten we op in een jong en een klassiek thema.”

Toekomst in evolutie

“Katrien hielp ons om de beste weg te vinden voor Huis Capet en ze gaf mee vorm aan onze ideeën. Toegegeven, er is nog veel werk aan de winkel – letterlijk en figuurlijk. We moeten nu eerst even corona het hoofd bieden en dan gaan we er weer volop tegenaan.”

Sabrina besluit: “De coachingstrajecten van UNIZO zijn een aanrader. Als ondernemer zit je soms vast in een bepaald stramien, terwijl je moet vooruitgaan. De UNIZO-coach helpt je om grenzen te verleggen en te evolueren.”

Ben jij ook klaar om de volgende stap te nemen met je onderneming en wil je daarbij graag ondersteuning van een professional? Dan zijn de UNIZO Begeleidingen iets voor jou!

Laat je coachen!

   

Partnership met VLAIO: Samen voor sterk, ambitieus ondernemen

Vlaanderen mag best wat ambitieuzer zijn als het aankomt op ondernemerschap. We hebben nood aan meer starters, meer blijvers en meer groeiers.  Daarom wil Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) projecten op stapel zetten die ondernemers aanzetten tot, ondersteunen of begeleiden bij het ondernemen. Met de VLAIO partners bundelen we onze krachten en middelen. UNIZO maakt deel uit van een netwerk van initiatieven waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Samen gaan we voor #sterkondernemen!

 

Meer over: Begeleidingen