“De coach - gepokt en gemazeld in de financiële sector - tilde Energy2Save naar een hoger niveau”

Na twintig jaar professionele ervaring in de energie- en (petro)chemiesector runt Patrick zijn eigen bedrijf: Energy2Save. Hij onderhandelt flexibele energiecontracten en verzorgt de administratieve follow-up. Na vijf jaar als zelfstandige energieconsulent laat hij in zijn kaarten kijken. Waarom? Omdat hij zijn omzet sneller wil laten stijgen. Go4Finance helpt hem om te groeien zonder te vallen.

Gat in de markt

Sinds de vrijmaking van de energiemarkt in 2003 wagen alsmaar meer spelers hun kans. Verbruikers kiezen zelf hun elektriciteits- en gasleverancier. Resultaat: een kluwen aan tarieven en contracten van dag- en termijnmarkten. De meeste eigenaar-ondernemers kunnen er geen touw aan vastknopen.

Dat kan beter, denkt Patrick. Hij treedt op als tussenpersoon door samen te werken met andere betrokken partijen zoals energieleveranciers, netbeheerders en regulatoren. Zo onderhandelt hij over het beste energiecontract voor de klant. Zo zijn zij én de stakeholders trouw aan hem. Maar hoe duurzaam zijn de samenwerkingen en hoe overtuig je leveranciers om blijvend samen te werken? Patricks bedrijf knabbelt immers een stukje van hun winst af. Hij gaat te rade bij Go for Finance om dit uit te dokteren.

Sidekick in cijfers

Patrick googelt informatie en komt via het Go for Finance programma op het juiste moment bij de juiste persoon: Ignace Van Oortegem. Hij kent de kmo-industrie op zijn duimpje, is gepokt en gemazeld in de financiële sector én is van dezelfde leeftijd hetgeen zorgt voor een persoonlijke click tussen hen beiden.  Als onafhankelijk expert buigt hij zich over Patricks business, bekijkt de cijfers met een kritisch oog en diept aandachtspunten verder uit. Ze breken hun hoofd over hoe ze een constante omzet moeten generen en analyseren verschillende denkpistes.

Modus operandi: resultaatgerichtheid

Coach Ignace komt met innovatieve inzichten op de proppen. Hij geeft financiële tips en stelt praktische oplossingen voor die meteen resultaat opleveren. Dankzij Go for Finance zetten ze in op de cashflowpositie en op de ebitda: de waarde van een onderneming (inclusief de schulden). Het sneeuwbaleffect blijft niet lang uit. Energy2Save sleept samenwerkingsverbanden met andere stakeholders in de wacht. En Patrick ziet zijn omzet stijgen. Dat werkt pas motiverend!

Rooskleurige toekomst

Energy2Save ziet de toekomst rooskleuring in. De financiële inzichten gaven hem het broodnodige duwtje in de rug. Dankzij de stabielere cashflow heeft hij meer tijd om opportuniteiten te zoeken bij nieuwe en bestaande klanten. Het bedrijf staat nu gezond en positief in de markt, met een stijgende omzet.

Klankbord

Patrick: “De trajecten bij UNIZO zijn een echte aanrader voor zelfstandige ondernemers. Energy2Save is een eenmansbedrijf dat nood had aan een klankbord en advies op maat. Ik kon persoonlijke vragen stellen en samen met de coach nadenken over passende oplossingen. Het begeleidingstraject houdt je bedrijf een realistische spiegel voor, vermijdt valkuilen en stimuleert groei.”

Patrick was zelfs zo enthousiast over Go for Finance dat hij ook het traject Road2Growth volgde. Een echte ambassadeur van UNIZO.

Ben je niet thuis in de wereld van financiën, en wil je een goede koers varen met gezonde cijfers? Schakel dan de hulp in van onze Go for Finance-coaches.