“De coaches namen me echt au sérieux. Een heerlijk gevoel”

Barbara besluit na een bedrijfsreorganisatie om haar lang gekoesterde droom te verwezenlijken. Ze bouwt haar schuur en garage om tot Barbara’s B&B. Haar motto: uw welzijn is onze passie. Met de begeleiding Go4Business bouwde ze al  het stevige fundament voor haar bedrijf. Nu, drie jaar later, zet ze alles op een rijtje en maakt ze nieuwe plannen. Daarvoor klopt ze weer aan bij UNIZO en zo wierpen we samen een blik in de toekomst met Future Forward.

“Eigenlijk wou ik altijd al in het hotelwezen stappen. Maar door omstandigheden haalde ik nooit mijn hotelschooldiploma. Opnieuw gaan studeren? Ik ben bijna 60 jaar, dus, nee dank je”, lacht Barbara. “Waarom nu dan eindelijk mijn B&B? Ik wilde weten of het me zou lukken. Ja, dus! De economie draait goed en mijn gezondheid is oké. Zolang dat zo blijft, ga ik door.”

Barbara deed in haar vorige baan ook vaak een beroep op coaching. Ze weet dus hoe belangrijk goede begeleiding is. “Vooral in de horeca is het belangrijk om concurrentieel te blijven. Meegaan met de trends is daarvan een belangrijk onderdeel. Future Forward was de volgende logische stap in mijn groei.”

Haalbare toekomstscenario’s

“An en Lena waren mijn coaches. We volgden een vaste agenda, maar met genoeg ruimte voor ideeën. Vooral in de eerste sessie moest ik uit mijn pijp komen. Zo deed ik de Future Forward Scan. Daarna keerden de coaches me binnenstebuiten”, vertelt Barbara. “Al die informatie namen ze onder de loep. Ze maakten een uitgebreide analyse. Die legden ze aan mij voor tijdens de tweede sessie. Deze vormde de basis voor mogelijke toekomstscenario’s. De derde, en laatste sessie, zat boordenvol adviezen. Ik kreeg een actieplan dat nu mijn leidraad vormt voor volgende stappen.”

To-do-lijst afvinken

Barbara licht kort enkele punten van haar to-do-lijstje toe. “Op dit moment logeren in mijn B&B vooral mensen die voor korte of langere tijd in de buurt werken. Zij zoeken na een stressvolle dag het groen en de rust op. Op die doelgroep richt ik me nu nog actiever. Hoe? Onder andere door nauwer samen te werken met organisaties en bedrijven. De diverse kamers, zoals single rooms en adults only, zijn al klaar. Net zoals de vergaderzaal. En door mijn LinkedIn-pagina vinden bedrijven me sneller.” In haar B&B draait alles rond beleving, duurzaamheid en gezondheid. En daarop zet ze nog extra in. Van groene elektriciteit, composteerbare hygiëneproducten tot vitamines en zelfgemaakte kefir. De gasten zijn bij Barbara in goede handen. “Dat verhaal wil ik delen met de hele wereld. Mijn laatste agendapunt is mezelf meer kenbaar maken via sociale media. Ik ga daarom ook een Instagram-opleiding volgen.”

Vlotte, open samenwerking

“Voor mij was het een heel goede wisselwerking: ik werd gehoord en au sérieux genomen. Een heerlijk gevoel! Altijd met de vraag:” Hoe ziet de toekomst eruit en hoe gaan we daarop inzetten?”, vervolgt Barbara. “Na de eerste sessie ging ik al aan de slag met enkele ideeën. Die bespraken we nadien. Resultaat: met sommige ideeën gingen we door, andere verdwenen in de prullenmand.”

“Als zelfstandige ga je altijd maar door en door. Deze begeleiding verplicht je om even te stoppen en stil te staan bij wat je aan het doen bent. De coaches helpen je om je ideeën naar de oppervlakte te brengen of brengen ze er zelf aan. Deze hoef je niet meteen te gebruiken. Sommige steek je even weg en bewaar je voor later. Een schat aan inspiratie dus.”

Wil jij je ook voorbereiden op de toekomst? Future Forward stuurt je in de juiste richting.