De C.O.O.L.E. tour trok op 28 mei door gans Vlaanderen

Gezien het grote succes vorig jaar organiseerde UNIZO samen met Jobkanaal dit jaar opnieuw een C.O.O.L.E. tour. Ook déze editie werd door zowel de deelnemende jongeren, werkgevers als arbeidsbemiddelaars erg gesmaakt.

C.O.O.L.E. staat voor Competent, Opgeleid op de werkvloer, Open, Leerrijk en Energiek waarmee de focus wordt gelegd op de motivatie en skills van jonge potentiele werknemers.

Dit initiatief, gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid, kadert in de doelstellingen van het project ‘Jongeren aan het werk’ (Werkgelegenheid-en InvesteringsPlan) waaronder o.a. UNIZO en Jobkanaal hun schouders zetten. Het doel is tweeërlei: de toeleiding faciliteren van kortgeschoolde jongeren naar duurzame tewerkstelling en tools ontwikkelen voor werkgevers i.f.v. de tewerkstelling van deze doelgroep. Enerzijds fungeert Jobkanaal hierbij als bruggenbouwer. Anderzijds informeert, ondersteunt en sensibiliseert Jobkanaal KMO’s inzake aanwerving van jonge werkzoekenden.

Per bus, per fiets of te voet trokken deze jonge talenten van bedrijf naar bedrijf. Bij ieder bedrijfsbezoek kregen ze een voorstelling van het bedrijf, een inkijk op het personeelsbeleid en als afsluiter een begeleide rondleiding met een getuigenis van een jonge werknemer. Over heel Vlaanderen kregen kortgeschoolde jongeren zo de kans om kennis te maken met technische beroepen in KMO’s én inzicht te verwerven over hoe het er in het bedrijfsleven en op de werkvloer in werkelijkheid aan toe gaat. Ook voor de deelnemende werkgevers was dit een opportuniteit om de drijfveren en talenten van deze doelgroep van gemotiveerde jongeren beter te leren kennen. 

Dit initiatief kwam tot stand dankzij de bereidwilligheid van volgende ondernemingen:

Interbeton, CGK Group, Floralux NV, Bakkerij Eric ThyssenSVK , The Compost Bag Company, Anka Office Planet, Plastiek Van Wauwe, Hoebeek NV, Hygiene Support en PC Fruit.

De C.O.O.L.E. tour kreeg daarnaast de medewerking van JobkanaalpartnersJES, SBS SKILLBUILDERS (West-Vlaanderen, Waasland en Antwerpen), RANDSTAD DIVERSITY (Oost-Vlaanderen), IGO, Wonen & Werken, GOB 'De Winning', GOB 'De Poort', Alternatief vzw en Werkwinkel Sint-Truiden. Zij maakten kortgeschoolde jongeren warm voor deelname aan de tour.

Bekijk hieronder het filmpje van de vorige C.O.O.L.E. tour!

 

Vragen over dit initiatief? Neem contact op met Rachid Boumalek, UNIZO Coördinator Jobkanaal/HRM Coach via rachid.boumalek@unizo.be.

logo_coole_tour

Dit project geniet de steun van de Vlaamse Overheid.