“De grootste groeirem zit in het hoofd van de zaakvoerder”

In 1973 koopt Joseph Geraerts een drukmachine voor de etiketten op zijn apotheekbereidingen. In 1987 neemt dochter Rita Geraerts de drukactiviteiten over. “Vandaag biedt Innovastore International  een totaalservice voor alle denkbare zelfklevende etiketten. Met een vestiging in België en eentje in Bulgarije hebben we een stevige basis voor internationale ambities. Dankzij Road to Growth heb ik nu ook een strategisch plan om die waar te maken.”

Rita Geraerts: “De toekomst is aan wie wil digitaliseren. En aan wie een persoonlijke aanpak garandeert. Dat zijn de speerpunten in onze aanpak. Zo ontwikkelen we bijvoorbeeld een nieuw platform waarop klanten hun bestelling gemakkelijker doorgeven.”

Ignace was Rita’s begeleider voor Road to Growth. Rita: “Voor iedere ondernemer is een constructief-kritische feedback van buitenaf cruciaal. Want door de dagelijkse mallemolen blijft er weinig tijd voor reflectie. En als je die tijd vrijmaakt, dan vertroebelt je beeld omdat je zo dicht betrokken bent. Daarom is de input van Ignace verhelderend. Hij doorprikte alle interne peptalk en nodigde me uit om verder te gaan. Véél verder. Recht naar de echte verbeterpunten.”

“Zo’n spiegelbeeld zonder franjes is niet zo comfortabel, maar wel leerrijk. Op dat vlak maakt Ignace het verschil door almaar verder te gaan. Zonder dat hij er zichzelf al te gemakkelijk vanaf maakt. Integendeel. Het is een absolute aanrader om met hem vier halve dagen aan tafel te gaan zitten.”

Verzamelen, uitwerken en (na)bespreken

“Ignace heeft een heel brede kijk op ondernemen. Vanuit zijn ervaring geeft hij concrete elementen om over na te denken. Omdat de overlegmomenten ver genoeg uit elkaar liggen, heb je de tijd om ideeën in de praktijk te testen en erop terug te komen tijdens de volgende sessie. Daarbij motiveert Ignace je voortdurend om al je antwoorden te blijven overdenken. Nooit tevreden zijn met de eerste de beste oplossing... Zo deed hij mij nadenken over de meerwaarde die Innovastore creëert. En over de exacte plaats in onze businessketen waar we die meerwaarde realiseren.”

“Road to Growth is echte aanrader”

“Na het eerste gesprek hadden we — bij wijze van spreken — alle kasten uitgemest. Het leek alsof de wanorde alleen maar groter was. Maar tijdens gesprek twee en drie zag ik de structuur en de verbeterpunten. In gesprek vier kwam de totale verheldering. Alles viel perfect in elkaar. Als afsluiter vroeg ik Ignace wat volgens hem het grootste groeiprobleem is bij de meeste collega’s. Hij zei: ‘De grootste groeidrempel zit in het hoofd van de zaakvoerder’. Eens je dat doorhebt, kan je die drempel wegwerken en volgt de groei veel gemakkelijker.”

“Groei door de beste ideeën slim te faseren”

Ignace, UNIZO-adviseur: “Het is opmerkelijk hoeveel creatieve ideeën Rita Geraerts aanbrengt. Die rijkdom aan plannen zorgt tegelijk voor een probleem: als je de projecten te snel na elkaar start, blijven de resultaten soms in de goede bedoelingen steken. Daarom werkte ik met Rita aan een fasering. Door de ideeën te inventariseren en een efficiënte uitwerking te bespreken, bracht Rita een gezonde focus in haar aanpak.”

Heldere profilering

“Inhoudelijk nodigde ik Rita uit om de missie van Innovastore te verhelderen. Dat is essentieel voor de medewerkers in België en Bulgarije. Maar ook voor de klanten die zich informeren over Innovastore via de website en de sociale media. Om Rita te helpen al die aspecten te blijven overdenken, bracht ik haar in contact met collega-ondernemers: onderlinge gesprekken werken extra verhelderend.”

Extra traject over financiën

“Intussen schreef Rita zich in voor het Go for Finance-traject. Daarmee krijgt ze meer inzicht in het financieel plaatje van haar bedrijf.”

Start op jouw Road to Growth

Loods jouw onderneming tussen de groeipijnen door. Dankzij heldere inzichten via hét begeleidingstraject op jouw (bedrijfs)maat.

Krijg gebruiksklare antwoorden: bel met de Ondernemerslijn op het nummer 0800 20 750 of mail naar ondernemerslijn@unizo.be