"De Huiskamer" uit Andermans zaken stunt op 11 en 12 maart!

Maandagavond waren Mieke en John van kledingzaak De Huiskamer te gast in 'Andermans zaken' op Eén. Het duo probeerde er samen met komiek Kamal Kharmach de neerwaartse spiraal waarin hun onderneming beland was, om te buigen. Twee dagen na de uitzending zindert de hype nog na bij het tweetal. Toch blijven ze -zoals het rasechte ondernemers betaamd- met de voeten op de grond en bouwen ze stapje voor stapje aan de weg. En daar horen tal van acties bij.

"We gaan even de hype laten passeren en pas dan de balans opmaken", vertelt John aan de telefoon. "Op de dag van de uitzending hebben 22.000 mensen onze website bezocht. De dag erna nog eens 10.000." En ook op sociale media laat de invloed van het VRT-programma zich voelen. "Op Instagram zijn we van ongeveer 1.000 naar 4.700 volgers gesprongen. En op Facebook dikten de 500 likes voor onze pagina aan tot 2.300."

Al die interesse is welgekomen, want op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart organiseert De Huiskamer een weggeefactie, ten behoeve van de hele straat. Onder de noemer 'Knal je mee' kunnen klanten op beide dagen tot 20u in de winkel terecht om ballonnen kapot te prikken. Wie geluk heeft, vindt in zijn of haar ballon een cadeaubon voor één van de handelaars in de Donkersteeg. "We vonden het belangrijk om de hele straat mee te pakken", zegt John. "Zo pikt iedereen wat mee van de hype die nu is ontstaan."

Ook naar aanleiding van Moederdag en Braderie Publique, de jaarlijkse megabraderie in Gent, staan er activiteiten op de planning. "Op korte termijn beweegt er dus heel wat", stelt John. "Maar het zou voorbarig zijn om uitspraken te doen over de lange termijn. We zijn nog wat zoekende. Zondag, na de 'Knal je mee'-actie, maken we de evaluatie en stellen we een stappenplan voor de toekomst op. Het zal erop aan komen om de mensen die ons nu online zijn beginnen volgen, te converteren naar een trouw cliënteel. Sowieso zullen we in de toekomst voor onze verkoop blijven inzetten op sociale media, maar we willen gaandeweg ook inzetten op een webshop. Die hebben we nu niet meer."

Alle info over 'Knal je mee' vind je op Facebook.

Zit jouw zaak ook in moeilijkheden? Ontdek hier hoe UNIZO jou kan helpen.