“De input van een professional is ontzettend waardevol”

Roel Haagdoren gidst klanten door hun bouw- of verbouwwerken, van ontwerp tot en met uitvoering. Hij heeft dan ook een passie voor interieurdesign, wat zich ook uit in een eigen meubelgamma: Push Collection. Maar als interieurarchitect creëert hij vooral woonkwaliteit. Wanneer hij eerst een partner en daarna een klant enthousiast hoort vertellen over de UNIZO-begeleidingen, wil hij zelf zijn licht eens opsteken. Zo komt hij bij het traject rond Strategie & Groei van UNIZO terecht.

Push Collection is echt mijn kindje

“Ik kan er mijn creatieve ei in kwijt. Het zijn unieke stukken van Belgische makelij”, vertelt Roel. “Aan de andere kant ben ik interieurarchitect. En dan heb je toch echt meer verantwoordelijkheid dan enkel meubels plaatsen en de juiste kleur kiezen.

Mensen rekenen op mij om hen te gidsen en ideeën aan te reiken. En ze willen vooral dat hun verbouw- of bouwproject bij mij in veilige handen is.” Wanneer Roel de positieve verhalen hoort over de UNIZO-begeleidingen, wil hij meer weten. Hij neemt contact op en komt zo bij coach Ignace terecht. Die hem begeleidt doorheen het hele traject.

Gezocht: nieuwe klanten

“Mijn grootste uitdaging? Nieuwe klanten aantrekken. Want je richt natuurlijk niet elk jaar je interieur opnieuw in. Bovendien moet ik bewijzen dat ik een echte meerwaarde beteken voor de projecten van mijn klanten. Daarom wil ik zo snel mogelijk bij de verbouwing betrokken worden, nog voor ze belangrijke beslissingen nemen.” En er zijn nog punten waaraan Roel nu volop werkt. “De juiste partners zoeken, zowel voor de uitvoering van de werken als de levering van materialen. Ook breidde ik mijn diensten uit. Ondertussen verzorg ik projecten van a tot z: van ontwerp, afbraak, ruwbouw en maatwerkmeubilair tot gordijnen en decoratie.”

Goesting om te ondernemen

“Ignace stelde de juiste vragen en leefde zich helemaal in mijn bedrijf in. Zijn creatieve kijk op de dingen resulteerde in originele suggesties waarmee ik meteen aan de slag ging. Hij wakkerde mijn goesting om te ondernemen echt aan”, vertelt Roel enthousiast. “Wat ik vooral van hem leerde, is hoe belangrijk een goed netwerk is. Mensen die je advies geven, zoals Ignace. Of concullega’s van wie je kunt bijleren of advies krijgen. En tot slot natuurlijk betrouwbare partners. Met hun hulp til ik mijn diensten naar een nog hoger niveau.”

 

"Mijn grootste uitdaging? Nieuwe klanten aantrekken." 

Nieuwe naam en huisstijl

“We zijn meteen aan de slag gegaan om me beter vindbaar te maken voor klanten. Een nieuwe naam en huisstijl vormden de eerste stap. Push Collection gaat ook deel uitmaken van ‘Interieurarchitect Roel Haagdoren’ en krijgt een andere naam. “Ignace leerde me om met een open blik naar mijn bedrijf te kijken. Ik weet nu wat mijn doel is en hoe ik er moet geraken. Dat zorgt voor meer rust in mijn hoofd.”

“De analyse die ik op het einde kreeg, blijft een nuttige tool. Vol nieuwe inzichten en een gericht plan van aanpak. Een checklist die ik gebruik als reminder om ermee bezig te blijven. Zelfs in drukke tijden."

Vragen beantwoord

“Ondertussen heb ik ook het traject rond financieel inzicht gevolgd met Ignace als coach. En er zullen vast nog begeleidingen volgen. Het geeft me de kans om alles grondig door te lichten. Ben ik wel goed bezig? Waar moet ik bijsturen en hoe pak ik dat aan? Hoe zie ik mijn toekomst? Ga ik de juiste richting uit? Vragen die andere ondernemers zich zeker en vast ook vaak stellen. Aan hen wil ik de boodschap meegeven om dan zeker eens bij UNIZO aan te kloppen. Want er zijn altijd dingen die beter kunnen. De input van een professional is ontzettend waardevol.”

Coach Ignace over Roel

“Het traject rond Strategie & Groei biedt op heel wat vlakken ondersteuning aan bedrijven”, weet coach Ignace. “Toch zie ik vaak dezelfde uitdagingen terugkomen, en bij Roel was dat ook zo. De belangrijkste vraag die hij zich stelde, was: sluit mijn huidige doelgroep aan bij mijn langetermijnvisie? Hierbij merkten we op dat Roel nog vaak als onderaannemer werkt,  terwijl hij zich wil richten op particuliere projecten.”

Roel is vooral een creatieve geest en dat vertaalt zich in zijn mooie werk. Zijn enthousiasme kan hij dan weer kwijt in de verkoop”, vervolgt Ignace. “We bekeken ook het financiële plaatje. En onderzochten de verschillen tussen een eenmanszaak of BV.”

“Ik ben ervan overtuigd dat deze begeleiding Roel het nodige houvast geeft om zijn bedrijf te ontwikkelen. Hij was zeer leergierig en dat zorgde voor een fijne samenwerking.”

Ben jij ook klaar om de volgende stap te nemen met je onderneming en wil je daarbij graag ondersteuning van een professional? Dan is het UNIZO traject rond Strategie & Groei de begeleiding die je zoekt.

Groeien maar!

  

Partnership met VLAIO: Samen voor sterk, ambitieus ondernemen

Vlaanderen mag best wat ambitieuzer zijn als het aankomt op ondernemerschap. We hebben nood aan meer starters, meer blijvers en meer groeiers.  Daarom wil Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) projecten op stapel zetten die ondernemers aanzetten tot, ondersteunen of begeleiden bij het ondernemen. Met de VLAIO partners bundelen we onze krachten en middelen. UNIZO maakt deel uit van een netwerk van initiatieven waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Samen gaan we voor #sterkondernemen!

 

De begeleiding Strategie & Groei is een samenwerking tussen UNIZO, Antwerp Management School en Graydon. AMS ontwikkelde de tools en methodiek die de Strategie & Groei-coaches bij bedrijven toepassen en zal in een later stadium verder onderzoek doen op basis van de resultaten uit deze trajecten. Strategie & Groei krijgt de steun van het Agentschap Ondernemen.

Meer over: Begeleidingen