De Snelfie, 5 vragen aan een Bekende Ondernemer: Chrostin

De naam Christina De Witte zegt je misschien weinig, maar haar alter ego Chrostin vast wel. Ze is dé cartooniste van het moment die na haar optreden in De Slimste Mens Ter Wereld niet meer weg te denken is. Ze heeft een wekelijkse cartoon in Flair, en bracht twee boeken uit. Een onderneemster die het laatste jaar niet stilgezeten heeft, dus.  

Tekst: Paulien Coenaerts - Foto: Pat Verbruggen

Wat was je beste investering ooit? 

“Mijn allereerste grote tekentablet! Dat was een Wacom Cintiq 13HD. Het eiste mijn hele maandbudget – pijnlijk -, maar was het dat zeker waard. Daarmee is het allemaal begonnen.” 

Als je dit niet deed, wat zou het dan geworden zijn? 

“Ik heb nog nooit op die manier over mijn leven nagedacht. Ik geloof dat ik altijd wel ‘iets met tekenen’ gedaan zou hebben, hetzij professioneel, hetzij als bijberoep. Ik had in mijn jongere jaren wel enkele beroepsdromen. Weervrouw worden, bijvoorbeeld. Zodra ik besefte dat je daar jarenlang voor moet studeren en niet gewoon de teleprompter moet aflezen, liet ik die hoop snel weer varen.” 

Van welke fout ben je blij dat je ze gemaakt hebt? 

“Ik heb in 2019 iemand vertrouwd op zakenvlak en dat had ik eigenlijk beter niet gedaan. Die persoon wou alleen met mij samenwerken voor mijn naam en was alleen uit op geld. En ik liep er met open ogen in. Resultaat? Ik ondertekende een killer contract en zat nog lang met de gebakken peren. Ik heb mezelf heel veel verweten achteraf, maar al bij al heb ik niet héél veel verloren.”  

“Het is niet dat ik echt blij ben dat ik die fout gemaakt heb, natuurlijk. Maar het is een goede les geweest. Geef iedereen een eerlijke kans, maar niet blindelings: doe altijd research of doe navraag over mensen en hun werkethiek.” 

Wie is jouw voorbeeld?

...

Benieuwd naar het vervolg? Ontdek Chrostins antwoorden in ZO Magazine van maart! Vanaf 24 maart in jouw bus, exclusief voor UNIZO-leden. 

Meer info