De Snelfie: 5 vragen aan Heidi Rakels

Heidi Rakels blonk uit als judoka en haalde zelfs brons op de Olympische Spelen. Vandaag is ze ICT Woman Of The Year én CEO van het softwarebedrijf GuardSquare, dat beschermingen ontwikkelt tegen hacking van mobiele applicaties.   

Tekst: Paulien Coenaerts - Foto: Yves Nevens

Wat was je beste investering ooit? 

“Ons technologiebedrijf zelf natuurlijk! Mijn vriend en ik hebben veel tijd en geld in GuardSquare gestoken, maar het was de moeite waard. Ik ben fier op waar we vandaag staan. ” 

Als je dit niet deed, wat zou het dan geworden zijn? 

“Ik wilde altijd al zelfstandige zijn, en dan vooral zelfstandig software-ingenieur. Met niemand onder mij en niemand boven mij. Ik ben graag onafhankelijk. Dat is een beetje uit de hand gelopen, want we hebben nu 50 werknemers. Het geeft misschien zelfs meer voldoening dan judo, omdat je iets bereikt met een groép mensen.”  

Is succesvol ondernemen gemakkelijker als ze je naam kennen? 

“Natuurlijk helpt dat wel. Het belangrijkste is dat ons bedrijf GuardSquare en onze producten bekend zijn. En dan bedoel ik over de hele wereld, niet enkel in België waar mensen mij als topsportster kennen. Al merk ik wel – wanneer ik vertel dat ik judoka was - dat er een aantal landen zijn, bijvoorbeeld de VS, waar ze enorm opkijken naar sporters en Olympisch gemedailleerden.” 

Benieuwd naar wat Heidi Rakels onze ZO-reporter nog allemaal toevertrouwt? 

Lees het in ZO Magazine van juni!