De Snelfie: 5 vragen aan Kim Van Oncen

Kim Van Oncen combineert moeiteloos haar supermarkt met haar acteertalent. Onlangs zag je haar nog aan het werk in de serie 'Dertigers' op één. 5 vragen aan Kim Van Oncen. 

TEKST: Paulien Coenaerts - Foto: Pat Verbruggen

Als je dit niet deed, wat zou het dan geworden zijn? 

“Ik zou een creatieve job in de reclamewereld of bij een productiehuis nog wel zien zitten. Maar eerlijk gezegd zou ik mijn leven van nu met niets willen ruilen. Ik doe wat ik graag doe, heb veel vrijheid en hoop dat dat nog lang zo mag blijven. De media afwisselen met mijn 'thuisbasis' - de supermarkt - werkt perfect voor mij.” 

Is succesvol ondernemen gemakkelijker als ze je naam kennen?  

“Ik ben nog geen enkele verandering gewaar geworden. Ik ondervond vroeger veel meer vooroordelen omdat ik jong was en een vrouw ben.” 

Van welke fout ben je blij dat je ze gemaakt hebt? 

“De ‘stoerdoenerij’ van tien jaar geleden waarbij ik mezelf goed voelde bij 70 uren werken per week. Die is voorbij. Vandaag getuigt het van veel meer durf om op tijd en stond op de pauzeknop te drukken in een maatschappij waar drukte een statussymbool lijkt te zijn. Het was misschien niet echt een fout, want toen had ik er de tijd en de ruimte voor. Maar ik ben tevreden dat ik door de jaren heen geleerd heb dat het ook anders kan.” 

Vul aan: de beste ideeën krijg ik als ik… 

....

Benieuwd wat Kim Oncen op deze en op de vraag 'Wat is het mooiste moment uit je carrière?' antwoordt? 

Lees meer in ZO Magazine van mei!