De Snelfie, 5 vragen aan Slimste sopraan Ter Wereld Astrid Stockman

Een van ’s lands beste sopranen was Astrid Stockman al lang. Maar sinds haar deelname aan De Slimste Mens Ter Wereld mag ze zich nu ook ’s lands bekendste sopraan noemen. Van Ibiza tot Panama, overal ter wereld staat ze op de operabühne. Maar evengoed brengt ze klassieke muziek, vermengd met oude Nederlandstalige liedjes, naar de Vlaamse rusthuizen.  

TEKST Sanderijn Vanleenhove – FOTO Pat Verbruggen 

Astrid Stockman

Mocht je niet doen wat je nu doet, wat zou het dan geworden zijn?  

“Op mijn achttiende stond ik op het punt mij in te schrijven voor ingenieursstudies. Ik was naast muziek toen veel met wetenschap bezig. Ik ben er quasi zeker van dat ik in het bedrijfsleven zou zijn gestapt in een coachende, sturende functie. Mensen inspireren, het vuur in hen vinden en aanwakkeren, dat doe ik heel graag. Al zou muziek sowieso een grote rol spelen. Uiteindelijk koos ik toch voor muziek, want ik voelde dat dit mij echt gelukkig zou maken.”  

Is het makkelijker om te ondernemer wanneer je bekend bent?   

“Volgens mij is het zeker makkelijker als je top of mind bent. Mijn bekendheid is natuurlijk nog pril, pas sinds mijn deelname aan De Slimste Mens. Toch merk ik al een verschil. Ik krijg nu voorstellen die ik vroeger nooit zou gekregen hebben.” 

“Ik voel me echt een ondernemer. Wanneer ik een project uit de grond wil stampen, dan moet ik op zoek naar partners en sponsors die in mij geloven. Alleen sta ik nergens. Ik moet mezelf pitchen, zorgen voor de PR. Dat is veel werk, maar ik doe het graag. Net zoals het pure artistieke. Het hoort er gewoon bij.”  

Wie is jouw grote voorbeeld en waarom?  

“Iedereen die authentiek blijft in wat hij of zij doet. Ik heb heel gedreven vriendinnen, van zelfstandige creatievelingen tot heel rationele carrièrevrouwen. Ik volg hun traject vanop de eerste rij. Zij krijgen net zoals ik te maken met alle facetten van het ondernemerschap en carrière maken. Als ik zie hoe zij daarmee omgaan… Zij zijn mijn dagdagelijkse klankbord.” 

Wanneer krijg jij jouw beste ideeën? 

Benieuwd naar het antwoord op deze vraag en op 'wat is voor jou het belangrijkste moment van de dag?'?

Lees het in ZO Magazine van december, hét magazine voor UNIZO-leden.