De Snelfie: Enkele vragen aan Lize Feryn en zussen

Lize Feryn is behalve actrice – bekend van ‘In Vlaamse Velden’ -, model, auteur, zangeres én ook nog eens ondernemer. Dat laatste is ze samen met haar zussen Yanne en Mira. Met hun lasercutter als belangrijkste wapen veroveren ze een plaatsje in de handtassensector als Atelier Feryn.

TEKST Paulien Coenaerts 

Wat was jullie beste investering ooit?
“Nog voor we bezig waren, kochten we een lasercutter waarmee we konden graveren. We wisten dat we niet de enige speler op de handtassenmarkt zouden zijn, en wilden ons vanaf de eerste dag onderscheiden. Zelf zijn we zot van gepersonaliseerde spullen, dus we vonden het een goed idee om onze handtassen te kunnen personaliseren. Klanten vragen een naam in eigen handschrift, een kindertekening, een liefdesbrief… Onze burgemeester liet zelfs een huwelijksaanzoek graveren. Veel van onze tassen belichamen herinneringen, ze zijn meer dan gewoon een accessoire.”

Als jullie dit niet deden, wat zou het dan geworden zijn?
“Er zit creatieve onrust in elk van ons. Waren het geen handtassen geweest, zouden we misschien iets doen met schoenen, meubels of juwelen. Of maakten we olieverfschilderijen op doek.”

Is succesvol ondernemen gemakkelijker als ze je naam kennen?
“Sowieso is het gemakkelijker om een goeie start te maken als je een achterban hebt om je product aan voor te stellen. Maar je moet jezelf evenveel bewijzen zodra je bezig bent.”

Van welke fout zijn jullie blij dat jullie ze gemaakt hebben?
“De start zouden we nu helemaal anders aanpakken. We hadden geen plan en deden maar iets. Vorig jaar hebben we 7 maanden de deuren gesloten om het bedrijf opnieuw uit te vinden. We hebben alles opnieuw bekeken: de complete look, de totaalervaring, de productie, de materialen etc. Ons eerste begin was nodig om genoeg kennis ter vergaren voor die nieuwe start.”

Vul aan: de beste ideeën krijgen we als we …

Benieuwd naar wat Lize hierop antwoordt? Ontdek het in ZO Magazine van 22 november (gratis voor UNIZO-leden).