De startlening + en Staenis, een succesvolle combinatie

Voor een goede chape neemt men doorgaans wat portlandcomposietcement, men voegt er wat water en zand bij, en klaar. Simpel. Voor een innovatief idee neemt men wat jeugdig enthousiasme, een flinke dosis pragmatisme én doorzettingsvermogen, en klaar. Simpel. Voegt men 1 en 2 bij elkaar, dan komt men tot iets wat simpel lijkt maar het leven van veel chapeplaatsers zal vergemakkelijken. Aan het woord zijn Daisy en Tom, zaakvoerders van Staenis en houders van hun eerste patent in de bouw.

Dat patent slaat op een nieuw productconcept voor het gemakkelijk plaatsen van chapevloeren. Het is gegroeid uit de persoonlijke ervaring van Tom Verstraeten: "Op een bepaald moment moest ik een klein stukje chape leggen, en dat bleek niet zo evident. Vooral in kleine ruimtes botste ik op het probleem om chape vlak te plaatsen." Tom kwam al snel met een eerste prototype op de proppen om dat te verhelpen. Voor de uitwerking sloot hij een 'alliantie' met vroegere schoolvriendin Daisy Bohyn, die productdesign had gestudeerd: "Toen Tom mij zijn idee voorlegde, was ik bijna afgestudeerd. We kwamen allebei tot de vaststelling dat dit professioneel een perfecte combinatie was en zo zijn we er samen ingerold. We hebben samen het product op punt gezet, wat resulteerde in het Staenisrooster chapesysteem. Ondertussen zijn we er bijna een goed jaar voltijds mee bezig."

[...]

Als beginnende ondernemers deden Daisy en Tom voor de commercialisering van het Staenisroosten een beroep op de Startlening + van PMV/z en subsidies van Vlaio voor hun productontwikkeling. Ook daar moest er wat gepingpongd worden om financieel alles goed te onderbouwen en om de voordelen van hun nieuwe product aan te tonen. Daisy: "PMV/z was kritisch in de beoordeling maar het is goed dat we die stappen gedaan hebben. We zijn ook telkens meegegroeid met het financieel plan, onder andere ook door ons te laten challengen door andere partijen."

[...]

Het volledige verhaal van Staenis? Dat lees u hier!