Debora Bielen leerde dankzij UNIZO Bedrijfsoptimalisatie prioriteiten stellen

Debora Bielen blijft met beide voeten op de grond staan. Al mag ze best wel een beetje dromen, volgens haar UNIZO-coach Roel. De interieurarchitecte/grafisch vormgeefster startte vijf jaar geleden haar eigen bedrijf op. Dat ze het de naam No Nonsense Design gaf, verbaast niemand. Ondertussen stromen de opdrachten binnen. Maar hoe bolwerkt ze die op haar eentje? Breidt ze haar team uit of gaat ze in zee met freelancers? UNIZO Bedrijfsoptimalisatie to the rescue! 

“Als bedrijven willen opvallen en de concurrentie voor willen blijven, moeten ze het anders aanpakken. Daarom spelen meer en meer ondernemers in op de beleving van de klant. Waarom verkies je de ene winkel boven de andere? Omdat je daar graag komt. Die fijne beleving creëren, daarvoor zorg ik”, zo begint Debora haar verhaal. “Je start met een goed concept en de juiste grafische vormgeving. Die trek je door naar huisstijl, interieur en branding. Zo vallen alle puzzelstukjes op hun plaats en krijgt het bedrijf een visuele identiteit.” Debora wil klanten een totaalpakket aanbieden. Daarom besluit de interieurarchitecte om grafische vormgeving bij te studeren. “Een juiste combinatie, zo blijkt. Daarom vinden veel ondernemingen hun weg naar No Nonsense Design.”

Zoveel te doen, zo weinig tijd

“De opdrachten stroomden binnen, maar het aantal uren in een dag bleef hetzelfde. Dat ik een probleem had met timemanagement, is een understatement.” Gelukkig trekt Debora op tijd aan de bel en klopt ze aan bij UNIZO. “Dit traject leek me de uitgelezen manier om te leren omgaan met de groei van No Nonsense Design.”

Klik met coach Roel

Met coach Roel klikt het meteen. “Ik had al eerder soortgelijke begeleidingen gevolgd. En er hangt toch veel af van de coach die je krijgt. Ik zit niet graag stil en werk graag door, no nonsense, weet je wel. En Roel volgde mijn tempo met gemak”, vertelt Debora. Ook dat Road to Action zich niet beperkt tot een vast stramien, maar rekening houdt met haar specifieke problemen en vragen, kan ze wel pruimen.

Maar eerst … plannen

Debora kampt vooral met een chronisch gebrek aan tijd. Ze wil graag met freelancers samenwerken, maar weet niet goed hoe ze dat het beste aanpakt. “Het is mijn droom om ooit een professioneel team rondom mij te hebben. En dan gaan we voor de echt grote projecten.” Maar first things first: haar eigen werkuren optimaal gebruiken. “De eerste stap was mijn prioriteiten bepalen. Dan namen we mijn agenda onder de loep. Ten slotte leerde ik om alles goed in te plannen. Het resultaat? ‘Plots’ krijg ik wel mijn werk binnen de geplande tijd gedaan. En ook al mijn vragen over werken met freelancers zijn opgelost. Ik werk er nu met een paar succesvol samen.”

Samen groeien

De persoonlijke aanpak, de concrete stappen, de praktische invulling, … het zijn maar een paar dingen die Debora waardeert aan het traject. Ze raadt het dan ook iedere ondernemer aan. “UNIZO Bedrijfsoptimalisatie legt alle pijnpunten bloot. En samen zoek je naar de oorzaak én de oplossing. Zo groei je echt als bedrijf.”

Een paar maanden later: TV Limburg nodigt Debora uit als gast in het programma Starters @ Work. Zij vraagt Roel om haar te vergezellen. Van een geslaagde samenwerking gesproken!

Bots jij ook altijd weer op dezelfde problemen? Wil je jouw bedrijf optimaliseren?
Wil je een frisse kijk van buitenaf en nieuwe inzichten?
Schrijf je dan in voor UNIZO Bedrijfsoptimalisatie en werk samen met UNIZO aan je onderneming.

Ik schrijf me in!