Delegeer jij al?

Elke dag opnieuw start jij met een missie: je takenlijst doen slinken. Om op het einde van de dag te merken dat je gewoon met nog meer werk naar huis gaat. Een goed team is meer dan de optelsom van individuen. Delegeer je werk aan je medewerkers en optimaliseer zo de werklast. 

Deze tip komt van Ignace. Hij is coach bij UNIZO Road to Growth voor de provincie Limburg. Als geen ander weet hij dus welke tips en tricks voor jou als ondernemer belangrijk zijn! 

Delegeren? Organiseren!

Vraag aan alle medewerkers wat hun drie favoriete taken zijn en welke ze juist minder graag doen. Gebruik de resultaten om wat van jouw taken te herverdelen. Een echte zegen voor jou als baas: iemand die zijn taak graag doet, doet dat ook goed.

Delegeren? Blijf alert!

Wanneer je delegeert, geef je werk uit handen. Toch blijf jij verantwoordelijk voor het eindresultaat. Dus is het belangrijk dat jij als chef in the loop blijft en je medewerkers raadpleegt over de stand van zaken. Zo behoud je je scherpe helikopterblik en voelt het voor hen niet aan alsof je gewoon werk van je afschuift. 

Tip

Laat je nooit verleiden tot ‘ik zal het zelf wel doen’. Je medewerkers leren niets bij en jij betaalt anderen om uiteindelijk toch zelf het werk te doen. Bovendien werkt een medewerker met te weinig taken traag en gedemotiveerd.

Delegeren? Laat het los!

Wanneer je delegeert, is het soms moeilijk de controle los te laten. Zorg dat jij je niet bezighoudt met beslissingen die je werknemers perfect zelf kunnen maken. Door zoveel mogelijk over te laten aan je werknemers, bouw je vertrouwen op en leer je hun competenties kennen. Jij weet welk vlees je in de kuip hebt en je personeelslid is je dankbaar en gemotiveerder dan ooit.

Wil jij uitblinkers maken van je medewerkers? Schrijf je in voor Road To Growth en krijg handige tips en advies.

Ik schrijf me in!