Dit is de nieuwe secretaris-generaal van de FVB!

We delen je met veel plezier, en heet van de naald (!!!), mee dat Anton Smagghe (36) door onze Raad van Bestuur van de Federatie Vrije Beroepen benoemd werd tot nieuwe secretaris-generaal van de Federatie.

Net als zijn voorganger, Jan Sap, die in september vorig jaar de overstap maakte naar Fednot, zal ook Anton deze functie combineren met de coördinatie van onze UNIZO-sectorwerking. "Ik kijk er, net als FVB-voorzitter Marieke Wyckaert, heel erg naar uit om samen met Anton Smagghe onze werking voor vrije beroepers en sectoren sterker dan ooit op de kaart te zetten", aldus UNIZO-topman Danny Van Assche. "Heel goed nieuws dus, al moeten we nog wel een klein beetje geduld oefenen. Anton zal pas op 1 september bij ons aan de slag gaan. Tot dan blijft hij aan het roer als ‘verbondscommissaris’ (zeg maar ‘gedelegeerd bestuurder’) van Scouts en Gidsen Vlaanderen, waar ze nu op zoek moeten naar een nieuwe baas."

Met Anton Smagghe kiezen we bij UNIZO voor een manager met uitgesproken coaching skills én een sterke affiniteit met de heel eigen dynamiek van organisaties waarin vrijwilligers een uitgesproken rol spelen. Net als UNIZO en FVB is Scouts en Gidsen Vlaanderen immers een grote ledenvereniging (83.500 leden), met een staf van (een hondertal) betaalde vaste medewerkers, naast een veelvoud aan vrijwilligers. Daardoor weet Anton toch al een beetje waar hij aan begint. Bovendien was hij in een vorig leven, onder meer, coördinator en coach bij het Starterslabo Oost-Vlaanderen, waar hij de ondernemerswereld – en in het bijzonder die van prille starters – van dichtbij leerde kennen en waarderen. Anton Smagghe is Master in Bedrijfseconomie en Master in Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen.