DRINKM8 van het Sint-Lodewijkscollege in Brugge wint UNIZO-wedstrijd 'Plankgas', voor ondernemende leerlingen

Little Bosses van Visitatie Mariakerke wint publieksprijs
 
Leerlingen uit de derde en vierde graad secundair onderwijs warm maken voor het ondernemerschap. En hen meteen ook laten voelen wat er allemaal bij het runnen van een nieuwe zaak komt kijken. Dat is het opzet van de jaarlijkse Plankgaswedstrijd die de UNIZO-stichting Onderwijs en Ondernemen jaarlijks organiseert, samen met het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen. Daarbij moeten de leerlingen een idee uitwerken tot een concreet en realistisch ondernemingsplan. De meest overtuigende inzending voor de jury kwam dit jaar van het Sint-Lodewijkscollege in Brugge en haar app 'DRINKM8', die jongeren helpt tijdens het uitgaan. Via de app kan je gestructureerd een evenement aanmaken, opzoeken waar je vrienden zich bevinden, een kaart met café's raadplegen, inclusief 'happy hours'... "Een tof en haalbaar concept, gepresenteerd in een overtuigend ondernemingsplan, waarbij ook al stappen gezet naar de concrete realisatie", luidde de argumentatie van de jury.
 
De publieksprijs (voor het grootste aantal 'likes' op Facebook) ging naar Little Bosses van Visitatie in Mariakerke. Een ondernemingsidee waarbij het ziekenhuisverblijf van kinderen wat aangenamer wordt gemaakt. Little Bosses levert, bijvoorbeeld, baxters in dierenvormen, leuke zitzakken, biologische krijtmuren, gepersonaliseerde pyjama's...
 
De prijs voor de meest overtuigende presentatie ging naar The Boxx Foodbar van het Sint-Michielscollege in Brasschaat. Die voor het sterkste sociaal engagement naar Mobi-Tuinen (aanleg en onderhoud voor minder mobiele mensen) van de Tuinbouwschool in Melle. Inivation van het Technisch Heilig Hart Instituut Tessenderlo nam de prijs voor het meest duurzame concept mee naar huis. The Factory (skate conceptstore, met drank- en eetgelegenheid) van het Koninklijk Technisch Atheneum 2 Diest werd bekroond voor het meest originele ondernemersidee.

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22.37.51 - E-mail: filip.horemans@unizo.be
 
Een ondernemersvraag? Bel de UNIZO Ondernemerslijn T: 0800 20 750 | ondernemerslijn@unizo.be