Eerste analyse Vlaams regeerakkoord: "Veel UNIZO-vingerafdrukken maar ook tekorten en open vragen"

"Het vandaag gepubliceerde Vlaams regeerakkoord bevat heel wat UNIZO-vingerafdrukken, maar ook tekorten en open vragen." Dat zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO, naar een eerste, beknopte analyse, waarvan u de integrale neerslag hier kan bekijken...

Aandacht en ondersteuning voor ondernemerschap, voor bedrijvige kernen en lokaal kopen. Maatregelen om de arbeidskrapte aan te pakken en voor levenslang leren. Inspanningen voor minder files, minder rompslomp en meer innovatie... UNIZO herkent veel van haar vingerafdrukken - voorstellen en verzuchtingen - in het nieuwe Vlaamse regeerakkoord.

Tegelijk ontwaart UNIZO ook tekorten en blijven veel vragen onbeantwoord. Zoals het ontbreken van een echt mobiliteitspact of een formele energienorm. Ook blijft het akkoord nogal vaag over de concrete manieren om, bijvoorbeeld, de administratieve rompslomp terug te dringen en ook inzake doelgroepkortingen en de jobbonus is nog lang niet alles duidelijk.

"We gaan de komende dagen en weken nu alles nog meer in detail bekijken en evalueren", aldus UNIZO-topman Danny Van Assche, "We nodigen de nieuwe Vlaamse regering bij deze alvast uit voor overleg."

Info: Bekijk hier de integrale, eerste evaluatie van het Vlaams regeerakkoord door de UNIZO-studiedienst...

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22 37 51 - E filip.horemans@unizo.be