Elien Pieters is vrouwelijke ondernemer van het jaar

Elien Pieters van Gediflora uit Oostnieuwkerke mag zich voortaan 'vrouwelijke ondernemer van het jaar' noemen. Haar bedrijf behoort tot de absolute wereldtop op vlak van bolchrysanten. Op woensdagavond, 4 maart, won ze de jaarlijkse wedstrijd 'WOMED Award' (Women in Enterprise and Development) van Markant vzw en UNIZO, met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). Daarbij haalde ze het van twee andere straffe genomineerden voor de titel: Eef Tanghe van Cohousing Projects uit Gent en Caroline Rigo van Cent Pur Cent make-up uit Hasselt.  

In de categorie 'Belofte', voor jonge vrouwelijke ondernemers, ging de nationale bekroning naar Valérie Lemahieu uit Beernem, die met haar bedrijf JusRé een eigen lijn (onder hoge druk) koudgeperste fruit- en groentensappen ontwikkelt en verkoopt. Zij won het uiteindelijk van de andere provinciale genomineerden: Manon Acke, (Two is a crowd, pr & communicatie, Antwerpen), Melissa Van der Veken (MeSa administratie- en managementondersteuning, Keerbergen), Marjolein Van Dorpe (Ramoon, handgemaakte ringen, oorringen en kettingen, Oudenaarde) en Marylène Madou (Marylène Madou, textielontwerp en -print, Genk).

WOMED Award winnaar: Elien Pieters, Gediflora
"Wereldspeler in bolchrysanten dankzij focus en expertise"

Elien Pieters is zaakvoerder van Gediflora, een op en top Belgisch familiebedrijf van de derde generatie, met hoofdzetel in het West-Vlaamse Oostnieuwkerke. Het bedrijf telt 38 vaste medewerkers en 40 seizoensarbeiders en is een b-to-b wereldspeler op vlak van veredeling en vermeerdering van bolchrysanten. Gediflora levert plantmateriaal aan kwekers over de hele wereld. Het ruime assortiment van Gediflora met unieke rassen en families is bekend onder de merknaam Belgian Mums. "Het merk, Belgian Mums, is een gouden combinatie van unieke genetica, strenge selectie en gedurfde creativiteit. We streven ernaar om dé specialist te zijn en te blijven in de bolchrysanten", benadrukt Elien Pieters, "We leggen de lat graag hoog en zijn niet snel tevreden. Die 'aim high' mentaliteit is er altijd al geweest." Net die passie en drive, in combinatie de doelbewuste en succesvolle keuze om zich tot dé expert in één specifiek product te ontwikkelen en te profileren, wist de vakjury te overtuigen. Dat, samen met de sterke marketingaanpak en de enthousiasmerende, creatieve leiderschapsstijl van Elien Pieters.
www.gediflora.be

BELOFTE van het jaar: Valérie Lemahieu JusRé
"Puur natuurlijke en toch lang houdbare fruit- en groentensappen"

Valérie Lemahieu was al geruime tijd op zoek naar een manier om fruit- en groentensappen te ontwikkelen volgens een zo clean mogelijk procédé voor een optimale voedingswaarde, toen ze op  het HPP-proces (high pressure) stootte. Via dit procédé kon ze langer houdbare sappen produceren, zonder gebruik te maken van verhitting of toevoegingen, en mét behoud van een optimale smaak. Voor haar meteen het startschot om het als zelfstandig onderneemster te wagen. JusRé was geboren. Valérie Lemahieu was dan misschien niet de eerste die met koud geperste sappen op de markt kwam, maar dankzij het high pressure-procédé kon zij als enige een houdbaarheid van vier weken garanderen. Een voldoende lange houdbaarheid om er het B-to-B-kanaal mee te benaderen. De JusRé-sappen 'met een twist' zijn vandaag onder meer te koop bij de meer high end traiteurs, lunch- en ontbijtzaken, bakkerijen, groenten- en fruitwinkels. De jury was onder de indruk van de innovatieve aanpak van Valérie Lemahieu. Ze combineert oog voor kwaliteit en gezondheid met een duidelijke marketingfocus, en zorgvuldig gekozen partnerships met de aangewezen distributiekanalen in het binnen- en (stilaan ook) buitenland.
www.jusre.be

Info: www.womedaward.be

Samen voor sterk, ambitieus ondernemen Meer starters, meer blijvers en meer groeiers: daar gaan we voor! Agentschap Innoveren & Ondernemen en haar partners willen u daarbij ondersteunen. WOMED Award is slechts één van de vele initiatieven waar u gebruik van kan maken. Ontdek ze allemaal op www.sterkondernemen.be. #sterkondernemen.
Over Markant vzw Markant vzw, netwerk van zo’n 25.000 actieve en ondernemende vrouwen, biedt inspirerende activiteiten aan via een professioneel netwerk Artemis en een socio-cultureel netwerk Markant.  Markant geeft vrouwen een andere dimensie aan hun vrije tijd onder de noemer ‘ontdek, beleef en geniet’.  Artemis focust op ‘deel, leer en inspireer’ en is er voor onderneemsters, kader-of directieleden en vrije beroepers. www.markantvzw.be  www.artemisnetwerk.be

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be