Enquête Vlaams financieringslandschap

Beste ondernemer,

Wist je dat ongeveer 1 op de 6 KMO’s al een kredietweigering heeft ervaren en dat ruim 4 op de 10 bedrijven met een geweigerde kredietaanvraag nadien op zoek gaan naar alternatieve financieringsmogelijkheden? Graag nodigt Antwerp Management School je uit om deel te nemen aan een studie in opdracht van de Vlaamse overheid, met als doel de aansluiting van het financieringsaanbod op de financieringsnoden in kaart te brengen en te verbeteren.

Jouw mening is belangrijk voor het toekomstig beleid van het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) en het economisch beleid. Door het invullen van deze vragenlijst geef je waardevolle informatie over de huidige situatie inzake het financieren van starters en groeiers  en over de verwachtingen van Vlaamse ondernemers over hoe het toekomstig financierings-landschap in Vlaanderen er zou moeten uitzien.

Het lezen en invullen van de vragenlijst neemt ongeveer 15 à 20 minuten in beslag. Het is ook mogelijk om  de vragenlijst in meerdere stappen in  te vullen. Bovenaan het scherm wordt een rode balk getoond die aangeeft in hoeverre de vragenlijst al is ingevuld.

De onderzoekers van de Antwerp Management School zullen je antwoorden anoniem verwerken in een rapport. Vragen over deze enquête kan je stellen aan Prof. Eddy Laveren (eddy.laveren@uantwerpen.be). Als je dat aangeeft in de laatste vraag, zal je in het najaar worden uitgenodigd om deel te nemen aan een conferentie omtrent het financieringslandschap voor ambitieuze start-ups en scale-ups.

Je kan de enquête starten door op onderstaande link te klikken:

Link naar enquête KMO fInanciering AMS en Vlaio

Van harte bedankt voor uw gewaardeerde medewerking.

Prof. Eddy Laveren, Prof. Vincent Molly , Prof. Wouter Van Bockhaven (AMS) en het agentschap Innoveren en Ondernemen.

sponsorlogo van VLAIO