Eric De Cuyper laat klanten op zijn parking opladen

Eric De Cuyper rijdt zelf elektrisch. Om zijn eigen wagen op te laden, installeerde hij laadpalen op de parking van zijn doe-het-zelfzaak. Al was dit niet de hoofdreden. “Ik zie ze als een service voor mijn klanten.”

“De vraag die ik sowieso al altijd krijg als het gaat over mijn elektrische auto, is ‘hoe ver geraak je daarmee?’. Ook leeft de bezorgdheid dat ze nergens zouden kunnen laden. Misschien toch wat terecht. Want in Gavere en Zottegem (waar zijn winkels gevestigd zijn, red.) zijn er bijvoorbeeld geen publieke laadpalen. Hoe wil je nu dat meer mensen elektrisch gaan rijden, als ze nergens kunnen opladen?”

“Ik wou als bedrijf daarom een voortrekkersrol spelen. Mijn laadpalen staan ter beschikking van mijn klanten en al wie dat wil. Wie oplaadt, betaalt de energie aan kostprijs. Het is niet de bedoeling dat ik daar iets aan verdien. De laadpalen kostten mij zo’n 4.000 à 5.000 euro per stuk. Maar dat is voor mij een investering. We moeten ook winkelkarren kopen voor onze klanten en verdienen daar ook niets mee. Ik zie de laadpalen echt als een service voor mijn klanten. Tijdens het winkelen even opladen. Wil iemand na sluitingstijd laden, dan is dat ook geen probleem.”

“We spelen de laadpalen nog niet uit als marketingtool. Je vindt nog geen berichtje op onze website of reclamefolder dat je bij ons kan laden. Maar we zijn het wel van plan. Wel gaan onze laadpalen hier over de tongen. Mensen spreken erover dat ‘je bij de Hubo kan laden’. Publicitair fantastisch, toch?”