Feestelijke 20ste editie WOMED Award voor vrouwelijke ondernemer van het jaar: 3 stoere finaliste bekend!

 

- 3 straffe finalistes aan het roer van stoere bedrijven
- 5 beloftevolle onderneemsters uit diverse sectoren
- Stemmen kan nog tot 31 januari via www.womedaward.be

In steeds meer ondernemingen staat een vrouw aan het roer. Ook voor stoere sectoren deinzen vrouwen zeker niet terug. Een evolutie - en vooral prestatie - die applaus verdient. Ondernemerschap met 'a female touch' is een verrijking voor onze economie. Vrouwen kunnen net zo goed hun eigen zaak runnen als mannen. Of zelfs beter. Dat willen Markant vzw en UNIZO elk jaar in de kijker plaatsen, met de uitreiking van de "WOMED Award", wat staat voor WOMen in Enterprise and Development. De prijs is een bekroning voor inspirerend vrouwelijk ondernemerschap die ook andere vrouwen moet aanzetten om de sprong naar een eigen zaak te wagen. De drie genomineerden voor de WOMED Award-titel zijn intussen bekend, evenals de vijf genomineerden in de categorie 'Belofte', voor jong gestarte ondernemende vrouwen. De uiteindelijke winnaars worden onder meer verkozen via een publieksstemming, die nog tot 31 januari loopt op www.womedaward.be. De uitreiking van deze speciale 20ste WOMED Award vindt plaats op 27 februari in BEL Brussels.

Dit zijn de drie finalisten voor de 'WOMED Award'-titel:

- Marleen De Vijt van Azull uit Schilde
- Mieke Frijters van ATF uit Antwerpen-Zandvliet
- Leslie Cottenjé van Hello Customer uit Gent

Provinciale genomineerden in de categorie 'Belofte' voor recent gestarte ondernemende vrouwen zijn:

- Isabelle Ulenaers www.naturalself.eu - Antwerpen
- Marie Claessens www.themocktailclub.com - Oost-Vlaanderen
- Jessica Van Humbeek www.theemeteenverhaal.eu - Vlaams-Brabant
- Inge Louf www.oycare.be - West-Vlaanderen
- Kaatje Goyens www.krokgenk.be - Limburg

Drie WOMED Award-finalisten met een sterk verhaal

Bij de selectie van de genomineerden voor de WOMED Award-titel gaat de jury telkens op zoek naar sterke, inspirerende verhalen. Van vrouwen met een visie, met innovatie- en daadkracht. Kortom straffe ondernemersverhalen, van vrouwen die doorbijten en daardoor ook slagen. Niet alleen in zogenaamd 'vrouwelijke sectoren' - een cliché dat gelukkig steeds vaker door de feiten wordt achterhaald - maar evengoed in sectoren die soms nog hardnekkig als 'mannelijk' worden bestempeld. De drie finalistes van dit jaar illustreren op magistrale wijze hoe vrouwen ook in 'stoere' sectoren succesvol 'de broek kunnen dragen'. Maak kennis met Leslie Cottenjé, Marleen De Vijt en Mieke Frijters.

FotosWomedAward

Leslie Cottenjé is CEO van technologiebedrijf Hello Customer, dat 'software as a service' aanbiedt aan grote organisaties. De afgelopen drie jaar groeide het uit tot een bedrijf met 20 medewerkers. Hello Customer is de intelligente CX-oplossing die bedrijven helpt écht klantgericht te worden dankzij artificiële intelligentie die klantfeedback analyseert en inzichten gericht verspreid doorheen de organisatie.
www.hellocustomer.com

Marleen De Vijt bouwde haar bedrijf Azull over de afgelopen tien jaar uit tot Belgisch marktleider in Spaans vastgoed. Integriteit en expertise zijn daarbij de sleutelbegripen. Haar groei-KMO met inmiddels 17 medewerkers is constant op zoek naar nieuwe uitdagingen en vernieuwing.
www.azull.be

Mieke Frijters staat aan het roer van 'ATF - de juiste weg', een stoer familiebedrijf met 100 werknemers, gespecialiseerd in wegen-, riolerings- en grondwerken, recycling van wegenbouwmateriaal en bodemsaneringen. Klanten zijn, onder meer, de Vlaamse overheden, de (petro-)chemische industrie en bedrijven in en rond de haven van Antwerpen.
www.atf.be

Voor meer details en het stemformulier, kijk op www.womedaward.be

PartnerlogosWomedAward

Samen voor sterk, ambitieus ondernemen Meer starters, meer blijvers en meer groeiers: daar gaan we voor! Agentschap Innoveren & Ondernemen en haar partners willen u daarbij ondersteunen. WOMED Award is slechts één van de vele initiatieven waar u gebruik van kan maken. Ontdek ze allemaal op www.sterkondernemen.be. #sterkondernemen.

Over Markant vzw Markant vzw, netwerk van zo’n 25.000 actieve en ondernemende vrouwen, biedt inspirerende activiteiten aan via een professioneel netwerk Artemis en een socio-cultureel netwerk Markant.  Markant geeft vrouwen een andere dimensie aan hun vrije tijd onder de noemer ‘ontdek, beleef en geniet’.  Artemis focust op ‘deel, leer en inspireer’ en is er voor onderneemsters, kader-of directieleden en vrije beroepers. www.markantvzw.be  www.artemisnetwerk.be

Meer weten:

UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22 37 51 - E filip.horemans@unizo.be