Femke Helon wint WOMED Award van Markant vzw en UNIZO, en is "Vrouwelijke ondernemer van het jaar"

Femke Helon van 3Motion uit Zele mag zich voortaan 'vrouwelijke ondernemer van het jaar' noemen. Haar bedrijf staat aan de top op het vlak van visuele communicatie, displays en verpakkingen en 3D print & design. Op woensdagavond, 10 maart, won ze de jaarlijkse wedstrijd 'WOMED Award' (Women in Enterprise and Development) van Markant vzw en UNIZO, met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). Daarbij haalde ze het van drie andere straffe genomineerden voor de titel: Sophie Claes van De Gele Flamingo uit Brasschaat, Leen Gysen van IPARC uit Kampenhout en Bouchra Hashassi van Washville uit Antwerpen.

In de categorie 'Belofte', voor jonge vrouwelijke ondernemers, ging de nationale bekroning naar Marie Van den Broeck van My Add On (Aalst en Kortrijk). Marie is industrieel ingenieur ontwerper en startte nog tijdens haar studies haar eigen zaak. My Add On pimpt krukken en rolstoelen. Niet alleen om ze mooier te maken, maar vooral comfortabeler en handiger in gebruik. Zij won het uiteindelijk van de andere provinciale genomineerden: Kim Bogaerts (Schoonmaak Kempen, Hoogstraten), Olivia Couvreur (Cara Rosa, Kortrijk), Machteld Lambrichts (Klinder, Hasselt) en Aurélie Schalenbourg (Creafrench, Leuven).

WOMED Award winnares: Femke Helon, 3Motion
Femke Helon ging tien jaar geleden voluit voor haar droom om te ondernemen en dat mondde intussen uit in de flink uit de kluiten gewassen kmo 3Motion, een bedrijf dat aan de top staat op vlak van visuele communicatie, displays en verpakkingen en 3D print & design. Naast de hoofdzetel in het Oost-Vlaamse Zele heeft 3Motion ook een filiaal in het Nederlandse Mariahout. Van de meest creatieve productpresentatie in diverse mogelijke materialen over reusachtige fotoprints op gevels en podia tot en met levensgrote 3D-figuren geprint in eigen huis: 3Motion realiseert het allemaal, van ontwerp tot en met de plaatsing, op maat van de klant. En dat dankzij permanente investeringen in de nieuwste print- en softwaretechnieken en een geautomatiseerde productieflow. Creativiteit, flexibiliteit, innovatie en duurzaamheid zijn de pijlers van het bedrijf en zijn de sleutels van hun succes. Het begon tien jaar geleden nochtans allemaal heel klein, met één enkele printer en tonnen energie. Intussen telt 3Motion 47 vaste medewerkers die permanent worden getriggerd om creatief mee te denken over de werking en aanpak van het bedrijf, in binnen- en buitenland.
Femke Helon:"3Motion staat voor creativiteit, innovatie en duurzaamheid. En mijn droom is dat iedereen in België en ver daarbuiten weet dat we daarvoor staan."
Bekijk hier de video waarin Femke Helon zichzelf en haar bedrijf voorstelt...
Meer details vindt u op de website van het bedrijf: www.3motion.be

BELOFTE van het jaar: Marie Van den Broeck, My Add On
Marie Van den Broek studeerde af als Industrieel Ingenieur Ontwerper aan de Universiteit Gent en startte nog tijdens haar studies haar eigen zaak: My Add On. Het bedrijf ontwerpt en verdeelt universele ‘add-ons’ (opzetstukjes) die iedereen op zijn eigen kruk of rolstoel kan klikken. Het eerste product is ‘MySleeve’ voor krukken. De ‘MySleeve’ is een soort kousje voor over de handvaten van de krukken. De handvaten voelen zacht aan, waardoor pijn aan de handen vermeden wordt. Dankzij een ingebouwde magneet kunnen beide krukken waar nodig elkaar rechthouden. Als een kruk valt, kan ze met de magneet van de andere kruk, zonder te moeten bukken, worden opgeraapt. Voor het ontwerp en de ontwikkeling van nieuwe hulpmiddelen laat Marie Van den Broeck zich in de eerste plaats inspireren door de vragen van gebruikers. Haar producten worden verdeeld via onder meer apotheken en thuiszorgwinkels.  
Marie Van den Broeck: "Binnen 5 jaar willen we onze 20-20-20-ambitie bereiken: 20 nieuwe producten, in 20 verschillende landen, en dat met een team van 20 mensen. Dat is het plan op 5 jaar. Maar mijn droom is om in een grote hangar de producten van My Add On 'in house' te hebben."
Bekijk hier de video waarin Marie Van den Broeck zichzelf en haar bedrijf voorstelt...
Meer details vindt u op de website van het bedrijf: www.myaddon.be

Info: www.womedaward.be

Samen voor sterk, ambitieus ondernemen Meer starters, meer blijvers en meer groeiers: daar gaan we voor! Agentschap Innoveren & Ondernemen en haar partners willen u daarbij ondersteunen. WOMED Award is slechts één van de vele initiatieven waar u gebruik van kan maken. Ontdek ze allemaal op www.sterkondernemen.be. #sterkondernemen.

Over Markant vzw: Deze organisatie van actieve en ondernemende vrouwen biedt inspirerende activiteiten aan via een professioneel (Artemis) en een socio-cultureel (Markant) netwerk.  Markant geeft vrouwen een andere dimensie aan hun vrije tijd onder de noemer ‘ontdek, beleef en geniet’.  Artemis focust op ‘deel, leer en inspireer’ en is er voor onderneemsters, kader-of directieleden en vrije beroepers. www.markantvzw.be  www.artemis.be

Nieuwe logobalk WOMED Award

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be