FeWeb rekruteert Minister van Digitale Zaken

De Federatie van Webbedrijven (FeWeb) vraagt via een jobadvertentie om tijdens de volgende regeringsvorming een Minister van Digitale Zaken te benoemen. Volgens de functieomschrijving van de FeWeb-vacature moet deze Minister het innovatief en digitaal ondernemen stimuleren en van België de meest geconnecteerde regio van Europa maken.

“We merken dat er zowel op federaal als regionaal niveau wel wat losse initiatieven genomen worden. Vandaag ontbreekt er echter een aangepast kader voor bedrijven om digitale en innovatieve projecten in België te ontplooien en te houden”, aldus Patrick Marck, directeur van FeWeb. “Heel wat start-ups en innovatieve bedrijven kiezen er immers voor om hun activiteiten en de werkgelegenheid naar het buitenland te verhuizen om zo te kunnen overleven en groeien.”

Innovatie ook in België omhelzen?

De ICT-sector en meer specifiek de e-commerce en webbedrijven ondergaan een stevige concurrentie vanuit het buitenland. Toch staat België bekend voor haar innovatieve bedrijven in de digitale sector. Om door te groeien wijken zij echter te dikwijls uit naar landen die innovatie omhelzen zoals de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk. Deze opstartende en groeiende bedrijven krijgen in België te maken met een enorme administratieve rompslomp, belangrijke fiscale en sociale drempels en onvoldoende financiële of operationele steun om van hun project een succes te maken.

“We willen zowel op federaal als op regionaal niveau een Minister van Digitale Zaken die de exclusieve bevoegdheden heeft om de digitale sector in haar groei ten volle te steunen”, zegt Peter Ryckaert, voorzitter van FeWeb. “België en haar regio’s hebben nood aan een ambitieus plan én de daadwerkelijke realisatie ervan, bijvoorbeeld op vlak van de verbetering van het ondernemersklimaat voor het digitaal en innovatief ondernemen, de kwalitatieve en betaalbare infrastructuur, de onderwijsprogramma’s, de begeleidingsinitiatieven voor bedrijven en het flexibel werknemers- en zelfstandigenstatuut.”

#DigitaleMinisterNu

De actie krijgt de steun van de 550 FeWeb lidbedrijven en van het rekruteringsplatform Vacature/Références. In de diverse kanalen van Vacature en Références verschijnen de komende weken jobadvertenties voor een Minister van Digitale Zaken. Via de hashtag #DigitaleMinisterNu krijgt de oproep meer zichtbaarheid op sociale media. Meer informatie hierover is beschikbaar op de website van FeWeb: www.feweb.be/DigitaleMinisterNu

Over FeWeb

Als Federatie voor Webbedrijven focust FeWeb zich op het verbeteren van het digitaal ondernemersklimaat, de kwaliteit van de online diensten en het inspireren van de sector via onderzoek, activiteiten en opleidingen. FeWeb, de grootste digitale sectororganisatie, telt 550 lidbedrijven in heel België. Meer info op www.feweb.be

Perscontacten:

Patrick Marck, directeur FeWeb – patrick@feweb.be - 0475/33.08.71