Foodservicebedrijf Dekeyzer-Ossaer is nationale KMO Laureaat 2016-2017

Na spannende voorverkiezingen werd foodservicebedrijf Dekeyzer-Ossaer uit Koekelare verkozen tot nationale KMO Laureaat 2016-2017. Beloftevolle KMO van het jaar IT-bedrijf is Teamleader uit Gent. Dat gebeurde tijdens een stijlvolle slothappening in The Wild Gallery te Vorst, gemodereerd door nieuwsanker Hanne Decoutere.

Een uitgebreid verslag van de verkiezingsavond met foto's en reacties kon u live meevolgen via onze sociale media. Bekijk het relaas van de avond minuut per minuut hier op onze Facebookpagina of op ons Twitter-account.

Met de wedstrijd 'KMO Laureaat' willen UNIZO en het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) een podium bieden aan KMO's die zich onderscheiden door hun innovatieve aanpak op diverse domeinen. "We hebben dit soort voorbeeldbedrijven hard nodig", verduidelijkt UNIZO-topman Karel Van Eetvelt. "Om aan iedereen te tonen waartoe ondernemers in staat zijn, als inspiratiebron voor andere bedrijfsleiders, én als signaal naar de regering. Want zonder KMO-vriendelijk beleid wérkt het niet."  Vlaams minister van Economie Muyters treed hem daarin bij: "We kunnen in Vlaanderen niet zonder onze KMO's die elke dag het beste van zichzelf geven. Het is dan ook de taak van de overheid om te zorgen voor een ondernemersvriendelijk klimaat en in te zetten op een positief imago van ondernemerschap. Inspirerende bedrijven als Dekeyzer-Ossaer en Teamleader kunnen daar alleen maar bij helpen. Proficiat!"

KMO Laureaat Dekeyzer-Ossaer
"Vernieuwende aanpak in een klassieke sector"

Van een traditionele slagerij - een eenmansbedrijf - tot een middelgroot, toekomstgericht foodservicebedrijf in één generatie. Dat is het indrukwekkende traject waarmee familiebedrijf Dekeyzer-Ossaer de jury wist te overtuigen. Het 'geheim' van dit succes: aangepaste voedingsproducten op maat van specifieke doelgroepen,  een tot in de puntjes geoptimaliseerd en uiterst soepel productieproces, een uitgekiende marketingstrategie... Of hoe je als bedrijf ook in een traditionele sector het verschil kan maken door innovatie.
Meer info: www.dekeyzer-ossaer.be

Beloftevolle KMO Teamleader

"Sterke combinatie van CRM, projectmanagement en facturatie"

Jeroen De Wit zat nog op de schoolbanken toen hij zijn eerste bedrijfje runde, wat hem in 2010 de titel 'Genste student-ondernemer' opleverde. Twee jaar zag zijn 'Teamleader' het levenslicht. Een slimme combinatie van CRM, project management en facturatie in éénzelfde tool bleek het spreekwoordelijke 'gat in de markt', waarmee de startup in geen tijd uitgroeide tot een straffe KMO met inmiddels bijna 100 werknemers, met kantoren in 4 landen en 3 opstartende regio's. Een fantastische dynamiek die de jury volop overtuigde.
Meer info: www.teamleader.eu

De winnaars werden telkens verkozen uit een selectie met 4 straffe tegenkandidaten:
-De provinciale KMO Laureaten Triamant, Yontec, CMAST en De Kinderplaneet.
-De provinciale Beloftevolle KMO's The Searchers, UgenTec, Cre@ctiv en Ekopak.
 

 

Meer over: KMO