Frietchinees is nu een kwaliteitslabel

Een Belgische frituur die zeven dagen op zeven open is? Jawel, dat kan alleen een ‘frietchinees’ zijn. “Vakantie nemen en niks zitten doen op een terras? Dat is ons ding niet”, vertelt Jian Lei van frituur ’t Patatje in Kontich. “Als zelfstandige moet je nu eenmaal dubbel zo hard werken als een ander, het woord ‘genieten’ staat niet in ons woordenboek.”
Toeval of niet, maar sinds ‘frietchinees’ in 2012 Woord van het Jaar werd, begon het met de zaak van Jian Lei na een moeizame start ook een stuk beter te lopen. “‘Frietchinees‘ klonk vroeger wat wantrouwig, vandaag is het een compliment, zeg maar een kwaliteitslabel geworden”.

Lees in volgende ZOmagazine hoe de merkwaardige odyssee van Jian, zijn vrouw Fen en zoon Han op zoek naar een beter bestaan in België uiteindelijk een happy end kende. “Het moet zijn dat we in een vorig leven iets goeds hebben gedaan.”