Future Forward maakt van mij een echte ondernemer

Esther weet hoe belangrijk goede coaching is, want met Say yES! helpt ze zelf ook mensen om positiever in het leven te staan. Als beginnende zelfstandige kwam ze via Syntra’s  ‘Maak werk van je zaak’ terecht bij UNIZO. Van Business Model Canvas, ging ze naar Go4Business om ten slotte Road to Action te volgen. Haar enthousiasme viel op bij UNIZO. Ook tegen onze laatste nieuwe begeleiding - Future Forward - zei Esther volmondig yes!

In 2017 gaat Esther aan de slag als lifecoach nadat ze zelf een mindere periode doormaakte. Ze is zich bewust van de wildgroei aan coaches. Onderscheiden is dus de boodschap. “Ik heb wat geduld moeten oefenen, maar mijn bedrijf groeide en daarmee ook mijn zelfvertrouwen. Dat enthousiasme stak ik dan terug in Say yES!.” Esther pakt het op haar manier aan. “Ondertussen geef ik ook loopbaanbegeleiding. Niet in een saai kantoor: ik trek lekker naar buiten met mijn klanten en coach hen al wandelend. Mijn workshops persoonlijke groei en communicatie zijn populair. Stilaan weten bedrijven me ook te vinden.” Dat succes dankt ze vooral aan Future Forward: “Tijdens die begeleiding heb ik de knop in mijn hoofd omgedraaid. Ik ben toen pas als een echte ondernemer beginnen denken.

Future Forward in drievoud

“Natuurlijk zei ik ja tegen Future Forward”, vertelt Esther. “Ik geloof in levenslang leren en leg mijn hart en ziel in mijn bedrijf. Ik weet hoe belangrijk het is om nieuwe dingen uit te proberen. En het concept van Future Forward sprak mij aan, dus waagde ik de sprong.” Esther krijgt maar liefst drie coaches: Dorien, Wendy en Annemie. De drie dames leggen haar het vuur aan de schenen.

“Het was die no-nonsenseaanpak die me deed stilstaan en nadenken. Tijdens de eerste sessie was ik meestal aan het woord. In de tweede sessie reikten de coaches me heel wat ideeën aan – een erg leerrijke brainstorm.” Zo kreeg Esther heel wat suggesties voor haar site. “Die stond nog maar twee maanden online. En wat doe je dan met al die feedback? Ermee aan de slag gaan natuurlijk!”

Leidraad tot groei

“De praktische tips waren voor mij het belangrijkst: samenwerkingen aangaan, netwerken en een personal branding uitwerken. Gelukkig maakte Annemie geweldige schema’s tijdens de brainstormsessie. Ik was zo overdonderd dat ik vergat notities te nemen,” lacht Esther. “Het overzicht hangt nog altijd aan mijn muur: de leidraad voor mijn verdere groei.”

Inzetten op de toekomst

“Op aanraden van de coaches zet ik nu volop in op socialmediamarketing. Ik volg daarvoor ook een cursus. Bovendien ben ik met een nieuwe branding bezig: een eigen naam en logo in plaats van Say yES!. Ik wil ook nog meer werken rond de pakketten die ik mijn klanten aanbied.”

“Future Forward is een aanrader. Het is ongelooflijk nuttig om stil te staan bij je bezigheden en te kijken naar de toekomst van je bedrijf. Cruciaal in deze veeleisende en snel veranderende wereld. Als ik één tip mag geven aan andere ondernemers: het gaat niet alleen over die enkele uurtjes coaching. De winst zit in wat je tussen de sessies doet.”

Wil je jouw bedrijf ook klaarstomen voor de toekomst? Met Future Forward ontplooi je het volle potentieel van je onderneming.