FVPhouse zet in op ‘innovatie’ in de Vlaamse AGF-handel en verwerking met de ‘innovatieacademie’

Belgapom, Vegebe en Fresh Trade Belgium zijn via hun koepelfederatie FVPhouse ingegaan op het initiatief van de Vlaamse regering om nog meer in te zetten op ‘innovatie’ in de sector en zijn bedrijven. 

“Innoveren” is niet enkel een modewoord, maar blijkt meer en meer een noodzaak om de bedrijven extra kansen te bieden in een steeds competitievere markt. Maar ‘innoveren’ is ook meer dan nieuwe producten uitvinden en op de markt zetten. Vernieuwend denken omzetten in de praktijk vraagt een bedrijfsvisie en –strategie. 

Vandaar het initiatief van Minister Lieten om de sectoren – met speciale aandacht voor de KMO’s – hierop in te laten spelen door de ‘innovatieacademies’. Samen met UNIZO organiseert FVPhouse i.s.m. de innovatiecentra en Flanders DC tussen april en juni 5 sessies op hoog niveau, waarin specifieke aspecten van innovatie worden uitgewerkt met een insteek vanuit de AGF-sector.

Programma:

  • 1 april (17-21 uur) : trendwatching door Frank Fol (groentekok) en Marleen Vaesen (CEO Greenyards en voormalig CEO Sara Lee)
  • 24 april (16 – 20 uur) : businessmodel innoveren door Philippe De Ridder (Board of innovation)
  • 28 april (17-21 uur) : marktonderzoek door Johan Vanhaverbeke (Docent HUB en adviseur STIMA Education)
  • 12 mei (16 – 20 uur) : financiering door Prof. Mirjan Knockaert (UGent en Universiteit Oslo) en Flanders’ Food
  • 3 juni (16 – 20 uur) : bedrijfscultuur en innoveren door Peter Bertels/Jan Bormans (Flanders DC) – “Van aha! tot voilà!” en Prof. Karel De Witte (KUL) – het model Quinn.

 

Deze innovatieacademie gaat door in Kortrijk XPO meetingcenter, Doorniksesteenweg 216 te 8500 Kortrijk (met uitzondering van de sessie van 28 april, die plaatsvindt in het Parkhotel, Stationsplein 3 te Kortrijk).

Deelname in de kosten voor deze high level innovatieacademie is dankzij de steun van de Vlaamse regering beperkt tot € 350 (excl. Btw). (Gezien de steun van de Vlaamse Regering komt deze opleiding niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille.) 

Het aantal deelnemers is beperkt tot 18. Bij voldoende interesse zal FVPhouse een 2de academie organiseren in het najaar 2014. 

Meer info over de academie http://www.ikinnoveer.be/fvphouse.

Inschrijven via deze link. http://ikinnoveer.be/fvphouse/inschrijven.

 

Meer info : Romain COOLS, Directeur FVPhouse tel. 09/339.12.52, mail : romain@fvphouse.be