Gedaan met in het wilde weg proberen - UNIZO Road To Action

“Domotica, elektriciteit, verwarming, sanitair, …  met Jamin Energiek bieden mijn broer en ik een totaaloplossing voor alle technische installaties voor onze klanten. Mooie projecten realiseren, dat is onze missie. We hebben de skills in huis, maar hoe overtuig je klanten daarvan?” Ondernemer Lei Jamin kreeg goede raad van zijn vriendin, maar vooral ook van Eva van UNIZO's Road to Action

Lei zijn vriendin leert UNIZO kennen tijdens haar studies. Enthousiast vertelt ze hem over Road To Action, want het traject lijkt wel speciaal voor hem gemaakt. Hij volgt haar advies en contacteert UNIZO. Nu roept hij iedere startende ondernemer op om hetzelfde te doen.

Bewust en doelgericht klanten benaderen

Lei en zijn broer Rob weten dat ze kwaliteit in huis hebben. Maar het vertrouwen winnen van klanten, blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig staat UNIZO-coach Eva klaar met raad en daad. Lei vertelt: “Eerst bekeken we het financiële plaatje van de firma. Daaruit bleek dat Jamin Energiek een gezond bedrijf is.”

Daarna richten Eva en Lei zich op de echte uitdaging: goede klantencontacten ontwikkelen. “We analyseerden samen de klantenprofielen en zochten de beste aanpak”, vertelt Lei. “Gedaan met in het wilde weg maar wat proberen. We zijn doelgericht bezig met de toekomst van Jamin Energiek.”

Lezen, leren en toepassen

Beter leren praten met de klant, begint met … lezen. “Zo moest ik van Eva onder andere Begin met het waarom lezen. Want een offerte verdedigen, gaat niet alleen om de prijs, maar vooral je klanten overtuigen waarom je het doet.

De website krijgt een opfrisbeurt en Lei houdt Facebook nu up-to-date. Ook neemt hij deel aan Batibouw. De ideale gelegenheid om zijn communicatievaardigheden verder te ontwikkelen.

Ondertussen lopen de projecten via de website vlot binnen. “Klanten vinden onze website kwaliteit uitstralen. Dat geeft hen vertrouwen waardoor ze voor ons kiezen”, zegt Lei. “De make-over van de website was een van Eva’s gouden tips. Bedrijven onderschatten nog vaak de kracht van dit medium.”

Realistisch beeld over ondernemen

“Op dit ogenblik zijn we zo druk bezig, dat we geen tijd hebben om nog trajecten te volgen”, vertelt een enthousiaste Lei. “We zijn nu lid van UNIZO. Voor structurele vragen kunnen we dus altijd terecht bij hen. En in de toekomst zullen we zeker nog meedoen met activiteiten om bij te leren.”

“Onze coach Eva verdient een dikke pluim. Persoonlijk vind ik dat startende ondernemers in de kou blijven staan in België. Vaak weten ze niet waaraan ze beginnen. Trajecten zoals Road To Action zouden verplicht moeten worden. Het geeft een realistisch beeld aan starters en helpt hen op weg naar de toekomst. Er zouden veel minder teleurstellingen en faillissementen zijn.”

Wil jij ook beter leren communiceren met je klanten?

Of een vliegende start nemen met je bedrijf?

Schrijf je snel in voor het traject Road To Action.

Ik schrijf me in!