Geef de zwarte kerst voor ondernemers uit de culturele en recreatieve sectoren een klein beetje glans

Het coronavirus blijft keihard toeslaan. De meest recente maatregelen om het virus in te dijken, hakken er opnieuw keihard in bij bepaalde sectoren. Voor ondernemers die actief zijn in de culturele en recreatieve sector is het een zwarte kerst. Heel wat onder hen moeten opnieuw gedwongen hun activiteiten stopzetten.

En er zijn best veel ondernemers actief in deze sectoren. Denk maar aan de concertzalen, bedrijven in audio-visuele voorzieningen, eventbedrijven. Maar ook bowlings, bioscopen en indoor recreatievestigingen.

Daarom liet UNIZO al haar ongenoegen horen eerder deze week over het arbitraire verbod op kleinere events en voorstellingen binnen, tot 200 deelnemers. UNIZO is zich bewust van de noodzaak om het coronavirus actief te bestrijden. Maar de impact daarvan mag niet telkens opnieuw op dezelfde schouders terechtkomen.

UNIZO roept daarom op om die sectoren te ondersteunen. 

  1. In de eerste plaats moeten ze van de regering voldoende financiële ondersteuning krijgen om deze periode te kunnen overbruggen.

  2. Maar ook klanten en collega-ondernemers kunnen hun steentje bijdragen. Denk in deze periode van wensen en geschenken in het bijzonder aan deze zwaar getroffen sectoren. Een geschenkbon voor een toekomstig optreden of voorstelling kan al een duwtje in de rug geven. Of een cadeaucheque voor de plaatselijke bioscoop of een andere ontspannende activiteit. Dit geeft je trouwens een vooruitzicht op een moment om terug leuke momenten samen te beleven. Een mooi geschenk in deze periode. 

  3. Tot slot herhaalt UNIZO ook haar oproep: "laat je vaccineren! Elke burger moet in deze strijd zijn of haar verantwoordelijkheid opnemen.

Meer over: Corona
Thema: Actueel