Geslaagde Dag van de Ondernemer 2015

Dag van de OndernemerZonder ondernemers wérkt het niet. Dat zegt UNIZO al jaren. En om die boodschap extra in de verf te zetten, onderganiseerden we intussen voor het tweede jaar de 'Dag van de Ondernemer', op de derde vrijdag van november. Een erg geslaagde editie die erg veel positieve weerklank vond in de pers en op sociale media. De Dag vond ook plaats onder een relatief gunstig economisch gesternte. Het aantal starters in Vlaanderen steeg tijdens de eerste negen maanden van dit jaar met 2,4%. Dat blijkt uit cijfers van het informatiebureau Graydon in samenwerking met UNIZO. 33.201 ondernemers openden de voorbije maanden hun eigen zaak. Daarmee stijgt het aantal starters voor het eerst in jaren boven het peil van 2011 uit (32.846). "We hebben ondernemers nodig. Om te zorgen voor jobs, voor onze welvaart. Onze economie zou gewoon niet draaien zonder ondernemers. Dat weer meer mensen de stap durven zetten naar ondernemerschap, is positief", zegt UNIZO-topman Karel Van Eetvelt. 
 
Politici liepen stage bij ondernemers
Elke dag zijn politici bezig met het maken van wetten of het vervaardigen van regels. Zij bepalen onder meer in welk klimaat ondernemers moeten functioneren. Maar weten de heren en dames politici eigenlijk wel altijd wat op de ondernemersvloer gebeurt? Daarom nodigde UNIZO tal van politici uit voor een stage in of een bezoek aan een bedrijf. Karel Van Eetvelt ging er een aantal bezoeken. Zoals Vlaams fractieleider Joris Vandenbroucke bij La Fille d’O in Gent, minister-president Geert Bourgeois bij Deltalight in Wevelgem, minister Joke Schauvliege bij Zap International in Lochristi en minister Sven Gatz bij Hakuna Productions in Brussel.
 
De Ondernemerstest
Ben je wel uit het juiste hout gesneden om ondernemer te worden? Heb je wel de juiste talenten en persoonlijkheidskenmerken om het als ondernemer te maken? Of leer je het al doende? Om dit op een speelse manier te weten te komen, ontwikkelde UNIZO een Ondernemerstest.
Klik hier voor de test
 
De Meest Ondernemende Bus
Tijdens de Dag van de Ondernemer tourde  de Meest Ondernemende Bus door Vlaanderen, gevuld met 35 ondernemers van KMO-bedrijven met groei-ambitie. Tijdens deze roadtrip keken ze binnen bij 4 inspirerende en succesvolle groeibedrijven. Zoals ProDigest in Zwijnaarde, Delta Light in Wevelgem, Skyline Communications in Izegem en Brouwerij De Brabandere in Bavikhove.
 
De Nacht van de Ondernemer
Tijdens de nacht van 19 op 20 november kregen ondernemers tijdens De Nacht van de Ondernemer gratis advies van een team van advocaten, zodat ze uitgerust en zonder verder wakker te liggen aan de Dag van de Ondernemer kunnen beginnen.
 
www.dagvandeondernemer.com

Bekijk het fotoverslag van de Dag op www.dagvandeondernemer.com/editie2015/

Voor de verslaggeving op sociale media Dag kijk op www.facebook.com/unizo/ en op www.twitter.com/UNIZOvzw