Ghizlane Baddene is 'Jobstudent van het jaar 2015'

De 19-jarige Ghizlane Baddene, jobstudent bij Bakkerij Raf in Boom, werd zopas verkozen tot 'Jobstudent van het Jaar 2015'. Met deze verkiezing willen initiatiefnemers UNIZO en HR-dienstengroep ADMB het grote belang van jobstudenten voor heel wat bedrijven in de verf zetten.

Gizlane Baddane is 'Jobstudent van het jaar 2015'

 

Het was Sara Juliens, zaakvoerster bij Bakkerij Raf, die Ghizlane voordroeg voor de verkiezing. En daar had - heeft - ze heel goede redenen voor "Ghizlane is zich hier zelf, op haar zestiende, als kandidaat-jobstudente komen aandien en sindsdiens is ze altijd bij ons gebleven. Zeker in het begin niet altijd van zelfsprekend. Want als Marokkaanse moest ze zich extra bewijzen tegenover de vaak oudere autochtone klanten. Maar intussen word ze hier op handen gedragen als een harde werker, eerlijk, vriendelijk en stipt. Zelfs tijdens de ramadam bleef ze doorwerken ondanks de hitte in de bakkerij. Toen ze op een dag met een gebroken vinger op spoed belandde en daar naast een klant van de bakkerij kwam te liggen, verbeet ze haar pijn, omdat gezeur daarover volgens haar zou afstralen op het imago van de zaak. Ghizlane Baddene kreeg haar prijs, een extra maandloon van 1.250 euro en een boekenbon van 100 euro, in de bakkerij uit handen van UNIZO-topman Karel Van Eetvelt en ADMB-algemeen directeur Philip Van Eeckhoute.

Elk jaar gaan meer en meer jongeren aan de slag. Zo waren er in 2014 maar liefst 469.000 jobstudenten actief, ofwel 5 procent meer dan het jaar voordien (bron: RSZ). Ze zijn flexibel, makkelijk inzetbaar, enthousiast en leergierig. UNIZO dringt er nogmaals bij de regering op aan om snel werk te maken van de beloofde hervorming van de studentenarbeid. Vandaag kunnen studenten 50 dagen per jaar werken. Werkt een student echter maar een paar uur, dan is hij meteen een volledige dag kwijt. Een urensysteem zou aan de vraag naar meer flexibiliteit tegemoet komen.

De jobstudent van het Jaar is een initiatief van UNIZO en HR partner ADMB, in samenwerking met KBC Bank en Verzekeringen, RED BULL en MNM.

 

 

 

 

 

Meer over: Jongeren opleiden op werkvloer, Jobstudent
Thema: Personeel