Giel Coopman is Jobstudent van het Jaar!

Giel Coopman (22) uit Maarkedal werd deze ochtend gehuldigd als 'Jobstudent van het jaar', door UNIZO en Liantis. "Jobstudenten zijn erg belangrijk voor onze economie. Ze bieden een antwoord op de toenemende vraag van onze werkgevers om flexibel pieken op te vangen, om werk te verzetten op momenten waarvoor moeilijk medewerkers te vinden zijn en om de tijdelijke afwezigheid van medewerkers op te vangen tijdens vakantieperiodes", aldus UNIZO-topman Danny Van Assche.

De huldiging gebeurde in één van de tuinen waar hij, samen met tuinaannemer Philippe De Keyser aan het werk was. Meteen voor de laatste keer, want Giel studeerde zonet af als ingenieur mechanica. Met de verkiezing wil UNIZO het belang van jobstudenten voor onze economie benadrukken en de noodzaak van een soepel tewerkstellingsstatuut onderstrepen.

Bij de firma De Keyser Tuin en Landschappen zullen ze Giel Coopman missen, weet zaakvoerder Philippe De Keyser wel zeker. Hij droeg Giel 'stiekem' voor als kandidaat voor de wedstrijd van UNIZO en Liantis. "Hij werkte hier al elk jaar mee sinds zijn vijftiende, eerst voor mijn vader, daarna voor mij", vertelt Philippe. "Een sterke en gedreven landbouwerszoon met handen aan zijn lijf, die veel werk verzette en ook heel goed lag in de ploeg. Dat verdient absoluut een pluim." 

Philip Van Eeckhoute, gedelegeerd bestuurder van Liantis, verraste de Jobstudent van het jaar met een cheque ter waarde van 1.250 euro: "Dankzij hun flexibiliteit en enthousiasme zijn jobstuden een welkome hulp voor heel wat werkgevers in ons land. Er bestaan verschillende statuten voor tijdelijke medewerkers: van jobstudent over flexi-job tot deeltijdse medewerker. Daarom is het belangrijk dat bedrijven en organisaties zich goed laten begeleiden in de keuze voor het statuut dat het best bij hen past. Daarnaast is het belangrijk dat werkgevers hun jobstudenten goed begeleiden. Met een goede omkadering kan je jongeren warm maken voor een bepaalde sector of een specifieke job."

Meer weten?
Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22 37 51 - E filip.horemans@unizo.be