Golfregio biedt honderden Belgische kmo’s kansen

In de marge van de Belgische economische missie naar Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten heeft kredietverzekeraar Delcredere beslist om zijn steun aan kmo’s te verhogen tot 200 miljoen euro. De verzekeraar perkt ook de financiële risico’s voor exporterende kmo’s in door hun financiering met een looptijd tot vijf jaar over te nemen. Dat laat federaal staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem (foto links) weten. Hij bezocht de afgelopen dagen samen met prinses Astrid (midden) en UNIZO Internationaal-voorzitster Ann Vancoillie (rechts) Qatar en Dubai. In hun kielzog volgden enkele honderden ondernemers.

Op de missie werden in totaal 1.250 contacten gelegd met mogelijke businesspartners in het Midden-Oosten, schrijft de krant De Tijd. In totaal werden ook zo’n 25 contracten en samenwerkingsovereenkomsten ondertekend. Onder meer de verlichtingsgroep Etap Lighting, Opti-Water Systems, het grondverplaatsingsbedrijf Aertssen, de Antwerpse logistieke groep Titan Cargo en Meyvaert Glass Engineering wisten in het zog van prinses Astrid deals te sluiten.

Ook de toekomst oogt veelbelovend. De komende 5 jaar investeert Qatar 10 miljard dollar in de gezondheidszorg. Voor een land van 2 miljoen inwoners is dat niet min. Het is bovendien een opportuniteit voor de vele Belgische ondernemers in de gezondheidszorg. Ook alles wat met de bouwsector te maken heeft, kan er zijn steentje meepikken. In Dubai worden de komende jaren bijvoorbeeld 190 nieuwe hotels gebouwd.

Wilt u ook exporteren? Meer info op https://www.unizo.be/internationaal.