Gratienne Sioncke wint 16de Womed Award

Gratienne Sioncke (47 jaar) werd woensdagavond tot Onderneemster van het Jaar gekroond. UNIZO en haar vrouwelijke evenknie Markant verkozen Sioncke op de 16de WOMED Award (Women in Enterprise and Development). De jury loofde Sioncke om haar gedrevenheid en ambitie. Acht jaar geleden liet ze haar onderzoek aan de Vlerick Business School voor wat het was om samen met haar man Borginsole uit de grond te stampen. De onderneming uit Rotselaar groeide in die korte tijd uit tot een begrip in de schoenzoolsector in België, Duitsland en Nederland. Ze kreeg haar prijs in de Square uit handen van minister van Werk Kris Peeters (CD&V) en koningin Mathilde.

In de Square in Brussel werd ook een Beloftevolle Onderneemster van het Jaar in de bloemetjes gezet. Naziha Joundi (37 jaar) sleepte de award in de wacht. Ze runt sinds enkele jaren twee kinderdagverblijven in Antwerpen. Ze vangt elke dag een 100-tal kinderen op in De Ster en De Sterrenloft.

Samen met Trias werd nog een bijzondere award uitgereikt: de Womed Award Zuid ging naar de Ecuadoraanse Carmen Chito die elke maand zo’n 10 ton Super Mescla maakt, biomest op basis van cavia-uitwerpselen.

UNIZO wenst ook de andere genomineerden van harte proficiat met hun voorbeeldrol als onderneemsters.