Groot feest in Dag-stad Roeselare en elders

Geen Dag van de Klant zonder uitgebreid animatieprogramma. Ook dit jaar zetten winkeliers in heel wat steden en gemeenten hun beste beentje voor om hun klanten in opperste stemming te brengen. Kijk maar op www.dagvandeklant.be en vul bovenaan in de zoekbox uw gemeente in. Zo ontdekt u meteen wat er op de Dag in uw buurt te beleven valt. Officiële Dag-stad dit jaar is Roeselare, en daar zal niemand op 26 september naast kunnen kijken… of horen. Van 7 tot 20u maakt MNM live radio vanuit het centrum op de Grote Markt. De radiozender zorgt voor heel wat verrassingen, want dit is tevens de 'Dag van de luisteraar'. Stap binnen bij jonge ondernemers in de MNM Pop Up Store en maak kennis met de winkel van de toekomst "The Future of Shopping". Of zet u tussen 10 en 17 uur aan de lekkerste proeftoog van Vlaanderen. Doet u zelf ook mee? Veel succes!

Dag van de Klant fanfare
De’ Dag van de Klant fanfare’ is niet ‘zomaar’ een fanfare, maar ‘gelegenheidsensemble’ van tien muzikale would-be clowns die op bizarre, zelfontworpen muziekinstrumenten spelen.

Los Piccolocos
Laat u in vervoering brengen door ‘Los Piccolocos’, een knotsgek duo, de ene op stelten, de andere met beide voeten op de grond.

Queens with Heart
De Queens with Heart brengen jou de brandende boodschap der ware liefde… Trek uw persoonlijke kaart en hoor ‘uw liefdesspreuk’.

Kinderdorp op de markt van Roeselare
Vanaf 13 uur opent het ‘Kinderdorp’ er haar deuren, in het teken van het ‘Wilde Westen’ met een fantastische paardenmolen, het springkasteel ‘Jaak, de happende draak’, een Gokart parcours, en veel meer.

Sing Your Song live met MNM!
Vanaf 18u30 tot 20 uur kan u op de Grote Markt van Roeselare meezingen met Peter Van de Veire, Brahim, Miguel Wiels, Silke, Niels Destadsbader en Ian Thomas op en rond het ‘Sing Your Song live’-podium van MNM.

Ontdek de winkel van de toekomst
Maak kennis met de winkel van de toekomst in 6 aaneengesloten zeecontainers in het centrum van Roeselare.

Naar goede Dag-gewoonte maken ook verschillende BV’s hun opwachting in de lokale winkels: Marijn Devalck (alias ‘Boma’, Gene Thomas, Erika Van Tielen, Martin Heylen… Kom ook en feest mee!

Ook úw gemeente feest mee!

Roeselare mag dan wel officiële ‘Dag-stad-voor-één-jaar’ zijn, maar dat betekent allerminst dat dat er elders niets te beleven valt. Overal in Vlaanderen en Brussel wordt het Dag-feest gevierd, met tal van animaties. Een beknopte bloemlezing uit de lokale Dag-programma’s:

• In Kuurne trakteert een mobiele bar de klanten op een drankje. In Heule verdelen handelaars 500 kg zelfgemaakte chocolade. En in Zwevegem kunnen de kinderen tijdens de ‘berenworp’ snoepbeertjes vangen.

• In Zele kunnen klanten het aankoopbedrag van hun boodschappen terugverdienen. In Deinze laten lokale handelaars de klanten proeven van hun specialiteiten. En in Ronse bedanken de ondernemers hun klanten met een ‘Choc-o-Lait’.

• In Antwerpen (binnenstad) worden klanten vervoerd in fietstaxi’s. Mol trakteert met smoutebollen, appels en cadeaubons, Sint-Lenaerts met Cava en fruitsap. En in Puurs is er de Nacht van de Klant.

• Tessenderlo start de Dag met een stevig ontbijt. Tegen 11 uur zin in een kopje koffie? Hij staat in Zonhoven voor je klaar. Genk pakt uit met ‘de langste proeftoog’. En in Tongeren wacht een heerlijke meringue op de klanten.

• In Tienen zorgt een streekbierenmarkt voor de nodige verfrissing. Londerzeel legt een paardentram in voor de klanten. En in Keerbergen, Tremelo en Begijnendijk is er een fiets-, Vespa- en oldtimertocht.

Bekijk een overzicht van de animaties in álle deelnemende gemeenten, kijk op www.dagvandeklant.be.