“Half werk ligt niet in mijn natuur, daarom volgde ik Go4Business”

Willem Huijs heeft al een carrière als productiemanager achter de rug als hij besluit om zijn coachingskills uit te lenen aan bedrijven. Hij beseft dat hij als startende zelfstandige alle ondersteuning moet aannemen die hij kan krijgen. Een zakenrelatie gaf hem de tip om Go4Business te volgen. En zo geschiedde.

“Als freelance interim-manager help ik bedrijven die tijdelijk vervanging zoeken voor bijvoorbeeld een teamleader of productiemanager. Ik ben een echte peoplemanager en weet hoe het eraan toegaat op de werkvloer. Bedrijven vragen ook mijn ondersteuning bij verbeterprojecten”, vertelt Willem. “In deze sector is een sterk netwerk erg belangrijk, want daar vloeien de opdrachten uit voort.”

Goed begonnen is half gewonnen

“Half werk? Dat ligt niet in mijn natuur. Dus toen ik besloot om zelfstandige te worden, schreef ik me in voor het Go4Business-traject.” Els wordt Willems coach. “Ik vulde het Business Model Canvas in en dacht na over mijn ondernemersidee en -competenties. Dan volgden de workshops ‘Businessplan’ en ‘Financieel plan’ waar we samen de plannen uitwerkten. Tot slot gaf Els me de opdracht om mijn ondernemersplan uit te schrijven. Tussendoor bespraken we elke stap van het traject.” Ook aan netwerken besteden ze aandacht. Zo bouwt Willem een sterke klantenbasis uit.

Doel voor ogen

“Ik vond het heel interessant om mijn missie en visie te bepalen. Het doet je nadenken over wat je wilt bereiken en hoe je jezelf profileert naar je klanten.” Ook het financiële plan heeft nu geen geheimen meer voor Willem. “Dankzij de goede begeleiding, feedback en tips van Els, stel ik nu tenminste de juiste vragen aan mijn boekhouder.”

Leidraad

“Ik ben klaar om mijn bedrijf te doen bloeien.” Hij ontwikkelde zijn missie en visie, en past ze nu ook toe. “Go4Business was een echte meerwaarde voor mij. Ik gebruik het als rode draad. Daarrond bouw ik mijn structuur en vul het aan met mijn eigen inzichten. Ik raad het dan ook iedere startende ondernemer aan.”

Ook graag starten als zelfstandige en de haalbaarheid van je project onderzoeken? Volg dan Go4Business en neem een vliegende start.