Heeft uw KMO aandacht voor de gezondheid van haar medewerkers? Doe dan mee aan de nv gezond award!

Heeft uw KMO aandacht voor de gezondheid van haar medewerkers? Doe dan mee aan de nv gezond award!

Het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie vzw (VIGeZ) lanceert in samenwerking met zijn partners de 4de editie van de ‘nv gezond award’, de enige wedstrijd voor kleine en middelgrote ondernemingen in Vlaanderen en Brussel die aandacht hebben voor gezondheid op de werkvloer. Met deze verkiezing wil het VIGeZ vooral kmo’s motiveren om samen werk te maken van de gezondheid van hun werknemers. Een uitgelezen kans ook om gezondheidsinitiatieven in de kijker te zetten.

De winnaars maken kans op een prijzenpakket ter waarde van 5000€. Zo krijgen zij o.a. gezonde en verse lunches voor hun werknemers aangeboden, dagelijks bij het bedrijf geleverd. Daarnaast mogen de winnaars ook hun gezonde bedrijfsinitiatieven voorstellen in HR-Magazine en op Kanaal Z, dé bedrijvenzender bij uitstek in België.

Waarom is investeren in gezondheid belangrijk?

De juiste werknemers vinden. En ze nadien gemotiveerd en langer aan de slag houden: het zijn geen evidente uitdagingen voor u als werkgever. Door aandacht te besteden aan het welzijn en de gezondheid van uw werknemers kan u hier nochtans gepast op inspelen. Uit onderzoek blijkt immers dat gezonde werknemers zich fysiek én mentaal beter in staat voelen om hun job naar behoren uit te voeren. En misschien nog belangrijker, ook langer vol te houden. Een duurzaam gezondheidsbeleid levert u dus heel wat op!

Hoe deelnemen?

Bent u zaakvoerder van een kmo of voorzitter van een bedrijvenvereniging? Runt u misschien een social profit onderneming? Of bent u personeelsverantwoordelijke bij een lokaal bestuur? Heeft u een taak als preventieadviseur binnen uw bedrijf? En heeft u aandacht voor de gezondheid van uw medewerkers of collega’s. Schrijf u dan nu in via www.nvgezond.be.

Om iedereen de kans te geven deel te nemen en de onderlinge samenwerking tussen buurbedrijven te stimuleren, zijn er 3 wedstrijdcategorieën:

-       de categorie ‘individuele kmo’ (profit),

-       de categorie ‘individuele kmo’ (non-profit/social profit) en

-       de categorie ‘groep van kmo’s/bedrijvenverenigingen’.

Om in te schrijven als individuele kmo mag uw bedrijf maximum 250 medewerkers tellen. Telt uw bedrijf toch meer dan 250 medewerkers? Geen probleem. U kan ook deelnemen op voorwaarde dat u zich inschrijft met een 1 of meerdere kmo’s. Bijvoorbeeld samen met uw toeleverancier of gewoon samen met uw buurbedrijf.

Alle deelnemers moeten voor 3 september ’15 een deelnamedossier indienen waarin zal gepeild worden naar de inspanningen op vlak van gezondheid en werk. Op basis hiervan zal een vierkoppige experten-jury uit elke categorie 1 winnaar kiezen.

Meer info over de wedstrijd vindt u terug op www.nvgezond.be.

Wat denken onder meer Karel Van Eetvelt (Unizo)  van de nv gezond award?                      

Kom het te weten via dit filmpje.

 @VIGeZine  ♯nvgezondaward              Groep ‘gezond werken’