Marcelo is de Braziliaanse evenknie van Sergio Herman in het culinaire programma ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ op VTM, waarin de twee topchefs de kunsten van tien hobbykokduo’s beoordelen. De 38-jarige Marcelo runt daarnaast al zes jaar restaurant Oak in Gent, dat sinds 2017 een Michelinster heeft en 16/20 scoort in de gids van Gault&Millau.
TEKST Paulien Coenaerts
“Mijn koksopleiding in Londen heeft mijn leven voorgoed veranderd. Ook al staat de school Le Cordon Bleu niet bekend als de beste koksschool en heb ik er niet zoveel geleerd als ik had verwacht… maar door dat diploma heb ik geloofwaardigheid gekregen. Dat is mét talent maar zonder diploma jammer genoeg moeilijk.”
“Daar heb ik nog geen ervaring mee. Maar bekendheid is in elk geval niet nodig om succesvol te zijn. Een goed team hebben, dat is waar het om draait.”
“… ik ze het minst verwacht. Tijdens een vakantie, net voor ik indommel, zelfs tijdens de service… Ik ben een erg gedreven persoon die stress nodig heeft om te functioneren. Als het te traag vooruit gaat of saai is, dan word ik gek en lui. Alleen werken is niets voor mij. Ik heb mensen rondom mij nodig die met mij in discussie gaan. Alleen op die manier komen de beste oplossingen.”
“Haha! Dat zijn er héél veel. Maar stoppen met de universiteit was een van de grootste. Dat was de reden waarom ik ..."
ZO Magazine is niet ‘zomaar’ het UNIZO-ledenmagazine, het is een volbloed vakblad voor zelfstandige ondernemers, KMO-zaakvoerders en vrije beroepers. Met straffe UNIZO-standpunten, actuele feiten en cijfers, inspirerende bedrijfsportretten en reportages, diepgaande dossiers, praktische tips, nationaal en provinciaal UNIZO-nieuws … en tal van exclusieve ledenvoordelen. ZO Magazine valt maandelijks in jouw bus, samenmet de ZO Adviesbrief, een newsletter met praktische antwoorden op de vragen die jij jezelf stelt. Wil jij ook genieten van dit boeiende magazine?