Hier krijgt topkok Marcelo Ballardin zijn beste ideeën...

Marcelo is de Braziliaanse evenknie van Sergio Herman in het culinaire programma ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ op VTM, waarin de twee topchefs de kunsten van tien hobbykokduo’s beoordelen. De 38-jarige Marcelo runt daarnaast al zes jaar restaurant Oak in Gent, dat sinds 2017 een Michelinster heeft en 16/20 scoort in de gids van Gault&Millau.  

TEKST Paulien Coenaerts 

Wat was je beste investering ooit? 

“Mijn koksopleiding in Londen heeft mijn leven voorgoed veranderd. Ook al staat de school Le Cordon Bleu niet bekend als de beste koksschool en heb ik er niet zoveel geleerd als ik had verwacht… maar door dat diploma heb ik geloofwaardigheid gekregen. Dat is mét talent maar zonder diploma jammer genoeg moeilijk.”  

Is succesvol ondernemen gemakkelijker als ze je naam kennen? 

“Daar heb ik nog geen ervaring mee. Maar bekendheid is in elk geval niet nodig om succesvol te zijn. Een goed team hebben, dat is waar het om draait.” 

De beste ideeën krijg ik wanneer … 

“… ik ze het minst verwacht. Tijdens een vakantie, net voor ik indommel, zelfs tijdens de service… Ik ben een erg gedreven persoon die stress nodig heeft om te functioneren. Als het te traag vooruit gaat of saai is, dan word ik gek en lui. Alleen werken is niets voor mij. Ik heb mensen rondom mij nodig die met mij in discussie gaan. Alleen op die manier komen de beste oplossingen.” 

Van welke fout ben je blij dat je ze gemaakt hebt? 

“Haha! Dat zijn er héél veel. Maar stoppen met de universiteit was een van de grootste. Dat was de reden waarom ik ..."

De rest las je natuurlijk al in ons ZO Magazine...

ZO Magazine is niet ‘zomaar’ het UNIZO-ledenmagazine, het is een volbloed vakblad voor zelfstandige ondernemers, KMO-zaakvoerders en vrije beroepers. Met straffe UNIZO-standpunten, actuele feiten en cijfers, inspirerende bedrijfsportretten en reportages, diepgaande dossiers, praktische tips, nationaal en provinciaal UNIZO-nieuws … en tal van exclusieve ledenvoordelen. ZO Magazine valt maandelijks in jouw bus, samenmet de ZO Adviesbrief, een newsletter met praktische antwoorden op de vragen die jij jezelf stelt. Wil jij ook genieten van dit boeiende magazine? 

Word dan nu lid.