Hoe houdt u uw internetbrowser up to date?

Een internet browser is hét ultieme middel om de grote hoeveelheid informatie op het internet te raadplegen. U kan uw favoriete website ‘probleemloos’ bereiken door op het browser-icoontje te klikken, ergens vastgepind op uw bureaublad. Inderdaad, ‘probleemloos’ staat tussen aanhalingstekens, omdat u wel het gevoel heeft dat u zonder al te veel problemen kan surfen, maar achter de schermen kan het wel eens verkeerd gaan. Waarom?

Heel wat gebruikers, dus ook het gros van de ondernemers, gebruiken één of meerdere van de volgende internet browsers: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome of in mindere mate Opera. Waar de gebruikers niet altijd bij stilstaan, is dat de ontwikkelaars constant in de weer zijn met het updaten van hun software, zoals het verhogen van het gebruiksgemak, de performantie, het aanpassen van de look en feel, én het verbeteren van de veiligheid.

Dit laatste punt is één van de belangrijkste redenen waarom u tijdig uw internet browser moet updaten. Constant zijn mensen met minder goede bedoelingen in de weer om veiligheidslekken te achterhalen om op die manier uw computer te infecteren en gevoelige informatie te stelen. Naast veiligheid heeft een oude browser ook een effect op hoe sommige websites getoond worden. Moderne websites worden namelijk ontwikkeld met de allerlaatste technieken, die door oudere browsers jammer genoeg niet op de correcte manier worden ‘gelezen’. Een website aanpassen aan oudere browsers (de omgekeerde wereld dus) is een heel dure aangelegenheid, en wordt dus vaak niet doorgevoerd. Daarom is het uitermate belangrijk dat u op tijd en stond uw browser update.

Hoe weet u of uw browser verouderd is?

U kan de test doen door naar volgende website te surfen: https://browser-update.org/nl/update.html.

Selecteer één van de voorgestelde browsers en haal de laatste versie binnen. Wordt uw computer beheerd door een systeembeheerder binnen uw onderneming, vraag dan om de laatste browser-versie te installeren.

Snelle links:
-    Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/nl-NL/internet-explorer/downloads/ie
-    Mozilla Firefox: http://www.mozilla.com/firefox/
-    Google Chrome: http://www.google.com/chrome?hl=nl
-    Opera: http://www.opera.com/browser/
-    Safari: http://www.apple.com/safari/