Huis Baeyens, gisteren bij Kamal, vandaag bij UNIZO

“Nu pas durven we hopen op een voorzichtige heropleving van de sector”

"Als je anderhalf uur bezig bent met een klant die een kostuum zoekt en je vraagt daar maar 60 euro voor, inclusief was, brengt dat haast niets op."

Als je vast zit, moet je vernieuwen en de zaken anders aanpakken. Tot dat inzicht kwamen ook Gert, Anke en Bart Baeyens uit het programma "Andermans Zaken". Niet iedereen heeft echter de luxe om Kamal Kharmach over de vloer te krijgen. Toch kan ook jij jouw onderneming weer op de rails zetten dankzij de verschillende workshops, infosessies en lerende netwerken van UNIZO. Daar leer je je zaak op een meer toekomstgerichte en innovatieve manier te runnen. Ook zin om de toekomst van je zaak veilig te stellen? Grijp je kans!...

Ontdek hier onze activiteiten en schrijf je in...

Op 22 februari 2022 in "Andermans Zaken" zagen we hoe Kamal Kharmach hulp ging bieden in de Antwerpse verkleedwinkel Huis Baeyens, Het bedrijf overleefde twee wereldoorlogen, maar corona betekende bijna de doodsteek. De opnames voor het programma  dateren al van even geleden. Hoe zou het vandaag met Huis Baeyens gaan? We gingen een kijkje nemen.

Herbekijk hier de uitzending op VRT.nu

Het gaat momenteel relatief goed met Gert, Anke en Bart Baeyens, de broers en zus die samen de zaak runnen. “Begin 2020 dachten we klaar te zijn voor de toekomst, toen we van onze twee verouderde en energie slurpende filialen in het stadscentrum en in Wommelgem verhuisden naar één grote ruimte hier in Borsbeek. Toen kwam dus de lockdown en in de plaats van een verse start zat er niets anders op dan onze reserves op te souperen.”

"In die crisissituatie van onvoorspelbare lockdowns waren de ideeën van Kamal om kostenefficiënter te werken meer dan welkom, bijvoorbeeld wat onze veel te hoge personeelskost betreft. Je bent algauw anderhalf uur bezig als een particuliere klant of iemand van een toneelkring een bepaald kostuum zoekt. Als je daar dan 60 euro voor vraagt, inclusief de was achteraf, levert dat uiteraard veel te weinig op.”

TIP: Een goed begeleid ondernemer is er twee waard. Verhoog je kansen, weerbaarheid en vakkennis op diverse fronten met het uitgebreide begeleidingsaanbod van UNIZO.

Bekijk hier de menukaart met het diverse begeleidingsaanbod van UNIZO...

Ook aan meer bekendheid heeft het ondernemerstrio hard gewerkt, op aangeven van Kamal én van UNIZO-adviseur Jolien Arijs, die het belang van meer inzetten op sociale media benadrukte. Toen het bedrijf actief werd met Tik Tok-filmpjes te maken, werd dat zo massaal opgepikt dat er zelfs influencers uit Nederland over de vloer kwamen.

Een laatste opdracht van Kamal was een groot openingsfeest voor al onze professionele klanten, in oktober ‘21. Een groot succes, maar toen was er die vijfde golf die de eventsector opnieuw platsloeg. "Het regende alweer annulaties.. Opnieuw technische werkloosheid en bang afwachten wat er wel of niet kon doorgaan. Nu pas durven we hopen op een voorzichtige herleving van de sector, maar we zien heel wat verschuiven naar april, zelfs de Moosebars"

TIP:  Om nieuwe en gevestigde ondernemers te versterken, organiseerden de VRT en UNIZO Onderwijs & Ondernemen - in samenwerking en met de steun van VLAIO - twee straffe webinars, met concrete tips en ervaringsuitwisseling, gebracht door Kamal Kharmach. De webinars sloten naadloos aan bij het programma "Andermans Zaken", dat ook de komende weken nog op VRT loopt.

Je kan de webinars hier herbekijken...